ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Λύκειο των Ελληνίδων για την αποφυλάκιση του Ν. Σειραγάκη

0

Το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Ρεθύμνης μετά από πρόταση της Προέδρου του κ.Φέφης Βαλαρή, συνήλθε εκτάκτως την 24 Μαΐου 2020 με σκοπό την συζήτηση του γεγονότος αποφυλάκισης του ειδεχθούς  παιδεραστή Νικολάου Σειραγάκη και το ψήφισμα- διαμαρτυρία για το γεγονός αυτό, της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου. 

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ρεθύμνης που εκπροσωπεί ένα σεβαστό κομμάτι της Ρεθεμνιώτικης κοινωνίας μια και αριθμεί 260 μέλη και έχει στο ενεργητικό του  την ουσιαστική,  πολυσχιδή και καταξιωμένη  δράση 103 ετών στο πολιτισμικό και κοινωνικό  γίγνεσθαι, αισθάνεται  έντονα την ανάγκη να εκφράσει με την σειρά του την αγανάκτησή του για την απελευθέρωση ενός εγκληματία που με τις αποτρόπαιες πράξεις του έχει στιγματίσει κατά τον χειρότερο τρόπο τον τόπο και ιδιαιτέρως την πόλη του Ρεθύμνου.

Το Καταστατικό του Λυκείου των Ελληνίδων αναφέρει ότι ένας από τους σκοπούς του Σωματείου είναι η προστασία και πνευματική στήριξη της γυναίκας και του παιδιού. Ως εκ τούτου αλλά και λόγω της ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τα μέλη του Σωματείου που είναι υπεύθυνοι και δραστήριοι  πολίτες αυτής της πόλης, θεωρούμε επιβεβλημένη  την άμεση τοποθέτησή μας στο θέμα αυτό.

 Αποφασίζομε ομόφωνα  την αμέριστη συμπαράσταση και απόλυτη σύμπλευση με  την σχετική «διαμαρτυρία» της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου και το περιεχόμενό της, προσυπογράφοντας και σε όλα της τα αιτήματα τα οποία συγκεκριμένα,, σύμφωνα με αυτήν, αφορούν την ενδελεχή εξέταση των όρων αποφυλάκισης του Ν.Σειραγάκη καθώς και την άμεση κίνηση των σχετικών διαδικασιών αξιολόγησης της κείμενης νομοθεσίας και τροποποίησης αυτής.

Συγχαίρομε την πρόεδρο και το Δημοτικό Κοινοτικό Συμβούλιο για την «διαμαρτυρία» αυτή και προσβλέπομε και σε άλλες σχετικές δηλώσεις από τις Αρχές και τους φορείς της πόλης η οποία έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα από τις αποτρόπαιες πράξεις του προσώπου αυτού, εις βάρος ανηλίκων Ρεθεμνιωτών.

Πιστεύομε ότι και αυτήν την φορά  η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ