ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρωτοβουλία κατά της οπλοκατοχής και οπλοχρηστίας από τον Α.Ο. ΑΡΗΣ Ανωγείων

0
anogia tampela

Η πρόταση του Α.Ο. ΑΡΗΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ έχει ως ακολούθως: 

“Ο προπονητής, το αθλητικό τμήμα, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και παράγοντες, αποφάσισαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να ξαναρχίσει ένας αγώνας διαρκείας κατά της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ορμώμενοι από τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ετών με τον άδικο χαμό τριών νέων ανθρώπων από την άσκοπη χρήση των όπλων. 

Η πρόταση μας:

Να πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση και συζήτηση όλων των τοπικών φορέων και παραγόντων, όπως:

-Τους εκπροσώπους της κτηνοτροφικής κοινότητας.

-Εκπροσώπους του αθλητικού κόσμου και του Αετού Ανωγείων.

-Εκπροσώπους του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων.

-Εκπροσώπους του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων και των ΑΠΣ Ιδαίοι.

-Εκπροσώπους του Συλλόγου αποφοιτήσαντων του Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου.

-Εκπροσώπους των Συλλόγων των εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου Ανωγείων.

-Όλοι οι πρώην δήμαρχοι αλλά και άλλες προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού καθώς και όποιον άλλο θεωρηθεί απαραίτητη η συμμετοχή του.

Θεωρούμε ότι την οργάνωση αυτής της συνάντησης αλλά και τον συντονισμό της συζήτησης θα πρέπει να αναλάβει η παρούσα δημοτική αρχή. Εκεί θα πρέπει να κατατεθούν όλες οι απόψεις και οι προτάσεις για την πάταξη της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Μέσα από αυτή τη συζήτηση θα μπορεί να εκλεγεί μια άτυπη επιτροπή που θα συντονίζει τον συνεχή και διαρκή αγώνα για την εξάλειψη αυτής της μάστιγας που πλήττει όλο το νησί της Κρήτης, αλλά και γενικότερα της ελληνικής επικράτειας. Μιας επιτροπής για την πάταξη φαινομένων παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και επαναφοράς αξιών, πολιτισμού, ήθη και εθίμων του τόπου μας.

Η επιτροπή αυτή σε αρχικό στάδιο θα μπορούσε να είναι πενταμελής και να απαρτίζεται από προσωπικότητες που επηρεάζουν θετικά την τοπική κοινωνία, από τον χώρο των γραμμάτων και του Πολιτισμού.

Αργότερα θα μπορούσε να απευθυνθεί και στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη και επομένως να διευρύνει τα μέλη της όχι μόνο στην κοινωνία του χωριού αλλά σταδιακά σε ολόκληρη την Κρήτη.

Μια άμεση δράση θα μπορούσε να είναι η πρόταση να διδάσκονται στα σχολεία μας σε ώρες ειδικών μαθημάτων και με την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης, μαθήματα σχετικά με την παράδοση του κάθε τόπου, τα καλά στοιχεία που οφείλουμε να διατηρήσουμε και τα άσχημα τα οποία και πρέπει να εξαλείψουμε. Να ξεκινήσουμε τη λύση του προβλήματος με βάση τα μικρά παιδιά ώστε με το βλέμμα μας στις μελλοντικές γενεές να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τη νεολαία μας.

Παράλληλα θα μπορούσαν να διοργανώνονται και ανοιχτές συγκεντρώσεις για τους πολίτες με διάφορους ομιλητές και συζήτηση με το κοινό, ενώ και εκδηλώσεις του Δήμου Ανωγείων σε ετήσια βάση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν πρωτοβουλίες για αυτό το φλέγον ζήτημα.

Ως Αετός Ανωγείων θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες διοργάνωσης φιλικών τουρνουά με ομάδες της ευρύτερης περιοχής μας, προβάλλοντας τις προσπάθειες της επιτροπής που θα συσταθεί.

Αυτή είναι μια πρόταση μας, που ασφαλώς επιδέχεται τροποποιήσεις και βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια συζήτησης για αυτό το ζήτημα. Είμαστε ανοιχτοί προς κάθε πρόταση.

Πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι αν θέλουμε να περισώσουμε  ότι καλύτερο διαθέτει αυτός ο τόπος: Την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, τον πολιτισμό.”

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ