ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Εξετάζεται η παραχώρηση επιπλέον χώρου για τραπεζοκαθίσματα στην παραλία

0

Η δυνατότητα παραχώρησης επιπλέον χώρου για τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα της παραλίας, εξετάστηκε κατά τη διάρκεια αυτοψίας που έγινε από την πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου Ρένα Κουτσαλεδάκη, τον υπολιμενάρχη Κυριάκο Παττακό και μέλη από το Δ.Σ. του Σωματείου ΑμεΑ. 

Πιο συγκεκριμένα, ενώ αναμένεται η Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θα ξεκαθαρίζει το πως θα δοθεί ο επιπλέον χώρος στα καταστήματα, εξετάστηκε η δυνατότητα αλλά και μετρήθηκαν τα περιθώρια που υπάρχουν στον εσωτερικό διάδρομο, προκειμένου να μην εμποδιστεί η διέλευση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Σε δηλώσεις της η κ. Κουτσαλεδάκη είπε μεταξύ άλλων: «Είδαμε που υπάρχει η δυνατότητα να παραχωρηθεί επιπλέον χώρος», τονίζοντας όμως πως οι διάδρομοι των τυφλών από το Δελφίνι ως τον Άγνωστο Στρατιώτη θα μείνουν ανεμπόδιστοι.

Αναφερόμενη στον εσωτερικό πεζόδρομο της Ελευθερίου Βενιζέλου υπογράμμισε: «Μετρήσαμε τα πλάτη και είναι από τρία ως πέντε μέτρα. Αυτό που είπαμε είναι πως μπορεί να δοθεί χώρος σε κάποια σημεία ώστε να μπει ένα σταντ με δύο καρέκλες, από την πλευρά του παραχωρούμενου χώρου και όχι από την πλευρά της πρόσοψης του καταστήματος, ώστε οι πολίτες να διέρχονται απρόσκοπτα».

Στη συνέχεια η ίδια εξήγησε ότι όλα συζητήθηκαν ενόψει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία αναμένεται. Και πρόσθεσε: «Αν αποφασιστεί η παραχώρηση του επιπλέον χώρου, πρέπει να τηρηθεί, γιατί όποιος δεν το τηρεί θα κινδυνεύει με ανάκληση της άδειας του».

Κλείνοντας, η κ. Κουτσαλεδάκη διευκρίνισε ότι από το διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου θα γίνουν οι παραχωρήσεις των εξωτερικών χώρων που γίνονται κάθε χρόνο και εάν η ΠΝΠ προτείνει επιπλέον παραχώρηση, θα γίνουν νέα αιτήματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ