ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Χωρίς αναισθησιολόγους το Νοσοκομείο Ρεθύμνου – Η Ένωση γιατρών ζητά άμεση λύση του προβλήματος

0

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έκρουσαν σήμερα, για ακόμα μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω της μόνιμης έλλειψης γιατρών. Πιο συγκεκριμένα, έκαναν σαφές ότι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων, αφού όπως τόνισαν κανένα από τα τμήματα του Νοσοκομείου δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτούς. Οι μόλις δύο που εργάζονται τώρα, δεν μπορούν να καλύψουν τα περιστατικά, με αποτέλεσμα να έχουν παγώσει όλα τα τακτικά χειρουργεία και να πραγματοποιούνται μόνο όσα είναι υπερεπείγοντα, αυτά δηλαδή που κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

«Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου έχει πολλές φορές επικοινωνηθεί στους πολίτες από την Ένωση γιατρών. Σε πολλά τμήματα υπάρχουν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν ένα αριθμό εφημεριών που δεν μπορούν να αντέξουν και να περιορίσουν ιατρεία και λειτουργίες των κλινικών. Όμως τους τελευταίους μήνες «ο κόμπος έφτασε στο χτένι». Αποκορύφωμα το πρόβλημα του Αναισθησιολογικού τμήματος. Οι αναισθησιολόγοι είναι δύο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνονται τακτικά και έκτακτα χειρουργεία. Ότι υπάρχουν μέρες όπως η σημερινή ημέρα που δεν θα υπάρχει εφημερεύων Αναισθησιολόγος. Δηλαδή αν κάποιος πάθει ανακοπή δεν θα μπορεί να γίνει ανάνηψη, αν κάποιος χρειαστεί υποστήριξη με αναπνευστήρα δεν θα μπορεί να διασωληνωθεί, αν χρειαστεί επείγον χειρουργείο θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλο νόμο, αν μια γυναίκα έχει επαπειλούμενη κύηση θα πρέπει να διακομισθεί με κίνδυνο για την ίδια και το μωρό, αν ένα παιδάκι ή ένα νεογνό χρειαστεί βοήθεια αναισθησιολόγου δεν θα υπάρχει η δυνατότητα. Πρακτικά αναστέλλεται η δυνατότητα εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής σε οποιοδήποτε τμήμα του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο στη διαχείριση του πραγματικά επείγοντος περιέρχεται στις δυνατότητες ενός κέντρου υγείας.

Με λίγα λόγια εφημερία και πρωινή εργασία νοσοκομείου χωρίς αναισθησιολόγους δεν υπάρχει.

Ως Ένωση γιατρών ζητάμε άμεσα τη λύση του προβλήματος με προσωρινά αλλά και πιο μακροπρόθεσμα μέτρα που είναι η προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και η δημιουργία κινήτρων για τις θέσεις που βγαίνουν «άγονες». Ζητάμε να  αγωνιστείτε μαζί μας για να μην υποβαθμιστεί το νοσοκομείο μας.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ