ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Γαλάζιες σημαίες σε 18 παραλίες του Ρεθύμνου

0
galagies simaies

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας. Πρόκειται για την καλύτερη διαφήμιση για την χώρα την περίοδο του κορωνοϊού που το τουριστικό προϊόν δοκιμάζεται σε όλο τον κόσμο. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία υλοποίησης του Προγράμματος στη χώρα μας, γαλάζιες σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο εσωτερικό της χώρας, πρωταθλήτρια Περιφερειακή Ενότητα αναδείχθηκε αυτή της Χαλκιδικής με συνολικά 94 σημαίες.

Στην Π.Ε. Ρεθύμνου οι γαλάζιες σημαίες απονεμήθηκαν ως εξής:

Δήμος Ρεθύμνης: Αδελιανός Κάμπος A/Aquila Rithymna Beach. Αδελιανός Κάμπος/Caramel Boutique, Πηγιανός Κάμπος/Grecotel White Palace, Πλατανιάς Β/MinosMareResort, Ρέθυμνο 1/AquilaPortoRethymno, Ρέθυμνο 1/Iliosbeach, Ρέθυμνο 1/Kritibeach, Ρέθυμνο 2/Pearl Βeach, Ρέθυμνο 4-Μυσσίρια/CretaPalace, Σκαλέτα/CretaStar, Σκαλέτα/RethymnoMare.

Δήμος Μυλοποτάμου: Λιανός Κάβος Λαυρίς/IberostarCretaPanorama, Λιανός Κάβος/CretaMarine, Πάνορμο Λίμνη/GrecotelClubMarinePalace

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Αγ. Γαλήνη/Ύστερο Βαρκοτόπι, Πλακιάς, Ροδάκινο, Σούδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ