ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξύπνησαν μνήμες από τη φριχτή τραγωδία στο Δοξαρό

0

Ξύπνησαν μνήμες στο Πυροσβεστικό Σώμα της Κρήτης καθώς 12 χρόνια πριν, 11 Ιουλίου του 2007 συγκεκριμένα, έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια επέμβασης σε πυρκαγιά στο Δοξαρό του Δήμου Κουκουλώνα στο Ρέθυμμνο, τρεις πυροσβέστες, βυθίζοντας στο πένθος και τον πόνο τις οικογένειές τους...

Ο λόγος για τους Γιάννη Σταμούλη, Νικήτα Κορομηλά που ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, με πέντε χρόνια προϋπηρεσία, ο 37χρονος Στυλιανός Μαρκάκης του Νικολάου, άγαμος, με επτά χρόνια προϋπηρεσία και ο 40χρονος Ηρακλής Τζανάκης του Μιχαήλ, άγαμος, με επτά χρόνια προϋπηρεσία.

Τραυματίας ήταν ο 37χρονος Εμμανουήλ Μανωλιτσάκης του Ιωάννη, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα της 11ης Ιουλίου του 2007, όταν η φωτιά περικύκλωσε ένα πυροσβεστικό όχημα, το οποίο επάνδρωναν οι τέσσερις εποχικοί δασοπυροσβέστες, λόγω του ισχυρού αέρα που έπνεε στην περιοχή.

Οι εποχικοί δασοπυροσβέστες είχαν βρεθεί στο σημείο χωρισμένοι σε δύο ομάδες των τεσσάρων ατόμων. Οι τέσσερις εγκλωβίστηκαν την ώρα που επιχειρούσαν να σβήσουν μικρές εστίες, όταν από ξαφνική ριπή του ανέμου οι φλόγες τους περικύκλωσαν και δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν.

Οι άλλοι τέσσερις δασοπυροσβέστες, που βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων, βλέποντας τις φλόγες να τυλίγουν τους συναδέλφους τους, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω ασυρμάτου, αλλά δεν πήραν απάντηση.

Στην περιοχή σήμανε συναγερμός και αμέσως ειδοποιήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Το πρώτο παρέλαβε τον τραυματία με σοβαρά εγκαύματα, για να τον μεταφέρει τελικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου καθώς κρίθηκε ότι θα έπρεπε πρώτα να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του στην εντατική.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή και στο έργο της κατάσβεσης έπαιρναν μέρος 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος των οκτώ ατόμων η καθεμία από την 3η ΕΜΑΚ στο Ηράκλειο.

Σε ανάρτησή του το Πυροσβεστικό Σώμα επισημαίνει: "Δεν ξεχνάμε"!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ