ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά του 2022

0

Την επίσπευση των διαδικασιών ζήτησε με το υπ. Αρ. 30970/2024 έγγραφο του προς τον ΕΛΓΑ, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων του Δήμου Αγίου Βασιλείου  από την καταστροφική πυρκαγιά του 2022.

Ο κ. Τριαντόπουλος είναι αρμόδιος Υφυπουργός για το Ταμείο Αρωγής και ζητάει από τον ΕΛΓΑ να παραδώσει τα πορίσματα του και να προχωρήσει σε τελικούς ελέγχους όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Για το θέμα των αποζημιώσεων ο Δήμαρχος Γιάννης Τατατράκης είχε πραγματοποιήσει κοινή επίσκεψη με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη στο γραφείο του κ. Τριαντόπουλου αρχές Απριλίου καθώς βρίσκεται σε εκκρεμότητα η προκαταβολή των πληγέντων της Τοπικής Κοινότητας Ροδακίνου και η εξόφληση των κατοίκων των οικισμών Αγίας Γαλήνης, Μελάμπων, Κρύας Βρύσης, Σακτουρίων και Ορνές οι οποίοι έχουν πάρει προκαταβολή και έχουν προχωρήσει στην ανασύσταση του φυτικού κεφαλαίου αλλά εκκρεμεί ο τελικός έλεγχος από τον ΕΛΓΑ.   

Επίσης ο Δήμαρχος είχε στείλει και σχετική επιστολή προς τον κ. Τριαντόπουλο στην οποία ανέφερε αναλυτικά τις εκκρεμότητες σχετικά με τις αποζημιώσεις. Με την κοινοποίηση του εγγράφου του Υφυπουργού στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του και ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο καθώς και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αποκατάσταση των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ