ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Οι αναφορές Μητσοτάκη στην Κρήτη από τη ΔΕΘ – Ο ΒΟΑΚ, η διαχείριση υδάτων και το τροχαίο με θύματα τη Στέλλα και το Γιάννη

0

Την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρχει ανάδοχος για το τμήμα Χανιά – Χερσόνησος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στην 87η ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη διαχείριση των υδάτων της Κρήτης, προαναγγέλλοντας την διεξαγωγή συνολικής μελέτης στο νησί, σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο κομμάτι του υπερτουρισμού με αφορμή το νέο σύστημα επισκέψεων που εφαρμόζεται στην Ακρόπολη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός τέτοιου μοντέλου και στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, για την αποφυγή του συνωστισμού και της αναμονής. Ανέφερε επίσης πως ήδη, από πλευράς κυβέρνησης γίνονται ενέργειες τόσο για την επέκταση της τουριστικής σεζόν όσο και για την αύξηση των εσόδων.

Τέλος, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην δικαιοσύνη και στις αλλαγές του ποινικού κώδικα, ο Πρωθυπουργός έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του 26χρονου που τον Αύγουστο του 2017 παρέσυρε και σκότωσε με το όχημά του τους δύο φοιτητές στα Κουνουπιδιανά Χανίων. Η υπόθεση τελεσιδίκησε στο Εφετείο Χανίων. Αναγνωρίζοντας πλήρη ευθύνη στον 26χρονο σήμερα κατηγορούμενο, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 6 ετών και 9 μηνών. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη. Ο δράστης, ελεύθερος από την πρώτη στιγμή, θα καταβάλει στο κράτος –σε δόσεις– συνολικά 25.515 ευρώ. Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι είναι δύσκολο να εξηγηθεί πώς ο άνθρωπος αυτός δεν μπήκε ούτε μια ημέρα στη φυλακή, ενώ σκότωσε δύο ανθρώπους, προαναγγέλοντας ότι οι παρεμβάσεις που θα δρομολογηθούν θα είναι σημαντική τομή στον τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης.

creta24.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ