ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εθνικό Σύστημα (Υπό) Κατάρρευση ..

0

   Χθες, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου του 2024, η πόλη μας - το Ρέθεμνος - έγραψε ιστορία ! Ναι, φίλε αναγνώστη, έγραψε ιστορία, το παντέρμο Ρέθεμνος ! Αφορμή ; To πανρεθυμνιακό συλλαλητήριο που έλαβε χώρα, χθες το απόγευμα, με στόχο την υπεράσπιση του Ε.Σ.Υ., της πόλης μας.

  Πράγματι, είναι γεγονός ότι η χθεσινή κινητοποίηση είναι η μεγαλύτερη και μαζικότερη κινητοποίηση που έχει λάβει χώρα, στο Ρέθεμνος, τα τελευταία χρόνια. Ακόμη, πιο μεγάλη και μαζική από εκείνη που πραγματοποιήθηκε, πριν λίγους μήνες, για τον ίδιο σκοπό. Όπως, τότε, έτσι και χθες όλοι και όλες “πλημμύρισαν” τους κεντρικότερους δρόμους, της πόλης, με κοινό σύνθημα την στήριξη των υγειονομικών φορέων που “μάχονται” καθημερινά, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνης. Με κοινό σύνθημα την μη ιδιωτικοποίηση και των νοσοκομείων, πολίτες κάθε ηλικίας, έστειλαν το δικό τους, ξεκάθαρο, μήνυμα ότι: Η ΥΓΕΙΑ δε είναι και δε θα είναι εμπόρευμα ! Όπως, άλλωστε, δε είναι εμπορεύματα ούτε η ΠΑΙΔΕΙΑ, το ΝΕΡΟ και το ΡΕΥΜΑ, όπως λέει και το γνωστό, σε όλους/όλες μας, σύνθημα .. Ή μήπως όχι ;

  Προσωπικά, μπορεί να είμαι μικρός σε ηλικία, όμως, παρακολουθώ τις εξελίξεις όσο μπορώ, ενημερώνομαι και, δυστυχώς, διαπιστώνω ότι οι πολιτικές αποφάσεις και επιδιώξεις των κρατικών φορέων, της χώρας μας, έχουν ως στόχο την πλήρη κατάργηση των εννοιών “κράτος δικαίου” και “κράτος πρόνοιας”, αντίστοιχα. Ως στόχος, προάγεται το κέρδος και μόνο αυτό. Όσοι έχουν, θα έχουν τα πάντα ! Ενώ, όσοι δεν έχουν, δε θα έχουν τίποτα ! Ούτε, ΥΓΕΙΑ, ούτε ΠΑΙΔΕΙΑ, ούτε τίποτα .. Ή μήπως όχι ;

  Τέτοιου είδους αγαθά, έγιναν “κτήμα” των ανθρώπων μετά από πολλούς αγώνες και μας αφορούν όλους/όλες μας. Η “πεμπτουσία” και το κυριότερο συστατικό στοιχείο, της έννοιας της δημοκρατίας, ήταν ανέκαθεν η συμμετοχή στα κοινά, σε συλλογικές δράσεις, συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις αντίδρασης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων, του ανθρώπου. Μέσα, σε αυτά, τα δικαιώματα ανήκει τόσο η ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ παροχή ΥΓΕΙΑΣ όσο και ένα εξίσου, ενισχυμένο, ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, για όλους/όλες μας, δίχως κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές διακρίσεις.

  Φίλε αναγνώστη,

  Δεν είναι λύση η ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας και η εκμετάλλευσή τους, από επιχειρηματικούς ομίλους, που μονάχα εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα ! Δεν είναι λύση η ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας και η εκμετάλλευσή τους, από επιχειρηματικούς ομίλους, που τα συμφέροντα τους είναι ξένα ως προς τις ανάγκες της ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας, γενικότερα !

  Κλείνοντας, σε τοπικό επίπεδο, δε μπορώ να διανοηθώ ότι σε μια περιφερειακή πόλη που δέχεται εκατομμύρια τουρίστες και επισκέπτες, ανά τον κόσμο, δε θα υπάρχει ένα ποιοτικό και, επαρκώς, χρηματοδοτούμενο νοσοκομείο, από την πλευρά τους Κράτους. Κάθε περιφερειακή πόλη, έχει τις ίδιες ανάγκες με μία μεγαλούπολη, και, ακόμη, μεγαλύτερες !

   Ας μην γίνουμε συμμέτοχοι, λοιπόν, στο Εθνικό Σύστημα (Υπό) κατάρρευσης ..

Το Ρέθεμνος, βροντοφώναξε ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ένα Εθνικό Σύστημα (Υπό) κατάρρευση ..

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ