ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Λίγο πριν την κάλπη

0

Στην μαρίνα σε μια λιτή εκδήλωση ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδο του (μάλλον χωρίς αντίπαλο) ο σημερινός δήμαρχος και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Εντύπωση μου έκανε το «πλήθος» των μη στρατευμένων δημοτών που δεν προσήλθε για να επιδοκιμάσει την απόφαση του δημάρχου.

Ίσως έφταιγε ο ζεστός καιρός, ίσως ότι δεν θα υπάρξει αξιόλογος αντίπαλος, ή ότι το «ξαναζεσταμένο» φαγητό δεν τρώγεται με όρεξη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σημειολογία της θέσης της εκδήλωσης. Η μαρίνα, ένας χώρος που η προκάτοχος του πρόεδρος του ΔΛΤΡ σήκωσε το δικό της «μπαϊράκι» για τη διεκδίκηση του δήμου

Γιατί άραγε δεν έκανε την εκδήλωση σε έναν από τους σκαμμένους δρόμους της πόλης, π.χ. δίπλα στο παλιό του εκλογικό κέντρο για να σηματοδοτήσει ότι είναι ο δήμαρχος των έργων και της βιώσιμης κινητικότητας…πεζών και οχημάτων?

Σίγουρα θα είχε πολλαπλάσιο ακροατήριο που θα τον «επευφημούσε» για τον επαγγελματικό προγραμματισμό των έργων… ραίνοντας τον με «άνθη»!

Για να μην είμαι άδικος, η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών δημοτών ανήκουσα στο σύγχρονο πολιτικό κίνημα «Γήρευε τη δουλειά σου» βρίσκεται απλωμένη σε χώρους συνάθροισης κοινού ασκώντας σκληρή κριτική επί παντός επιστητού.

Από την άλλη, λίγες μέρες πριν, ο Θ. Νίνος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Ουδείς ξαφνιάστηκε από την αναμενόμενη απόφαση του, αλλά σχεδόν όλοι απόρησαν για την καθυστέρηση της απόφασης του. Απορία που μάλλον θα μείνει ανεξήγητη μιας και «οι γνωστοί λόγοι» που επικαλέστηκε θα μείνουν άγνωστοι.

Σίγουρα τα απόνερα της απόφασης του, σε αυτή τη χρονική στιγμή, πνίγουν κάθε προσπάθεια αλλαγής στο δήμο και σίγουρα θα είναι αντικείμενο ενδοσκόπησης της τοπικής ΝΔ για τη στάση της.

Είμαι κι εγώ, ένας από τους πολλούς, που δημόσια πίεσε τον Θ. Νίνο να λάβει έγκαιρα την όποια απόφαση του.

Για να είμαι όμως δίκαιος, ο Θ. Νίνος έστησε με ΔΙΚΑ ΤΟΥ έξοδα τον προσωπικό του συνδυασμό ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ, με τις ευλογίες της ΝΔ.

Και για τις 2 εκλογικές αναμετρήσεις δαπάνησε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρήματα από την τσέπη του. Επομένως αυτός είχε τον πρώτο λόγο για τον χρόνο που θα έκλεινε το «μαγαζί» που χρυσοπλήρωσε να στήσει, κάτι που σεβάστηκαν και οι σύμβουλοι του.

Βέβαια, στη γωνία περίμεναν φερόμενοι επικεφαλής άλλων προσωπικών συνδυασμών να επωφεληθούν από το κλείσιμο του «μαγαζιού» του για να «προικισθούν» ανέξοδα. Ούτε αυτό όμως ήταν σωστό, ούτε μπορούσε κάποιος να τον εκβιάσει για το «κλείσιμο»…ούτε και το κόμμα του.

Όταν κι αυτός είδε και απόδε ότι δεν μπορεί να αναστήσει αξιοπρεπώς το «μαγαζί» του αποφάσισε να το κλείσει χωρίς να ξεπουλήσει το «εμπόρευμα» …δικαιωμένος στην εκτίμηση του ότι κανένα αντιπολιτευόμενο «μαγαζί» δεν κατάφερε να κάνει εγκαίνια πριν κλείσει το δικό του.

Ποιοι θα είναι χαμένοι τελικά?

  1. Η τοπική κοινωνία που έχασε την ευκαιρία να αξιολογήσει εναλλακτικές προτάσεις για αλλαγή στο δήμο…δυναμώνοντας το κίνημα «Γύρευε τη δουλειά σου»
  2. Η τοπική ΝΔ που απέδειξε ότι αποτελεί παράρτημα του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της, ασχολούμενη ΜΟΝΟ για την εκλογή του…αδυνατώντας να πάρει πρωτοβουλίες για την τοπική αυτοδιοίκηση, όχι δίνοντας χρίσματα αλλά με ενθάρρυνση δημιουργίας συνδυασμών με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά κινούμενη στο εξωστρεφές πνεύμα της ΝΔ του Κωνσταντίνου και Κυριάκου Μητσοτάκη (βλ. ο Αντώνης Τρίτσης υποστηριζόμενος από Κ. Μητσοτάκη νίκησε τη Μελίνα Μερκούρη).  

Υ.Γ.

Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα αναμετρηθεί ο Μαρινάκης με την αποχή και τα άκυρα.

Μην βάλετε στοίχημα για τον νικητή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ