ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία…σε υπαρξιακή περιδίνηση

0

« Αλέξη δεν ¨περπάτησε¨ η Προοδευτική Συμμαχία, απέτυχε η διεύρυνση» ομολογεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις 30 Μαΐου του 2021.

Σαν ηχώ ακούγεται και η (προφητική) συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στον «Αθήνα 9.84» στις 19 Ιουλίου του 2020. «Η ΝΔ θα συνεχίσει τον θόρυβο … για τον «περιορισμό» του ΣΥΡΙΖΑ και την εδραίωση, με κάθε μέσο, ενός συστήματος του «1,5 κόμματος», ενός μεγάλου, αιώνια κυβερνητικού (Ν.Δ.) και ενός άλλου, αιώνια αντιπολιτευτικού».

Περίπου τρία χρόνια μετά, το «ενάμισι κόμμα» είναι προ των πυλών με τη νίκη – θρίαμβο της ΝΔ στην κάλπη της 21ης Μαΐου, τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε διψήφια ποσοστά, καθώς διαμορφώνουν έναν νέο συσχετισμό δυνάμεων στην πολιτική σκηνή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα σύστημα με αναλογίες «4-2-2».

Η αποσυσπείρωση και η εσωστρέφεια είναι ο εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενόψει των επαναληπτικών εκλογών στις 25 Ιουνίου για να μην εδραιωθεί στην πολιτική σκηνή το σύστημα «4-2-2» και για να μην κινδυνεύσει η ηγεμονία του στο χώρο της Κεντροαριστεράς … νοιώθοντας την «ανάσα» του ΠΑΣΟΚ πίσω του.

Μετά την 25η Ιουνίου, το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει και η περιδίνηση (υπαρξιακή) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είτε θα σταματήσει στο εκλογικό ποσοστό που θα πάρει είτε θα συνεχίσει… «διεκδικώντας» την τρίτη θέση του πολιτικού συστήματος.

Υ.Γ.

Η «θυσία» του Θ. Δουλουμπέκη στο όνειρο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η αναμενόμενη καθαρή νίκη στις 25 Ιουνίου του Μ. Χνάρη (Ενός original εκπροσώπου του αγροκτηνοτροφικού δυναμικού του νομού) με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  θα επιβεβαιώσουν σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου τόσο την αποσυσπείρωση όσο και την εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ