ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - Οκτώβριος 2023 – «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»

0

Α. «Πολιτική αυτοκτονία» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, όπως εύστοχα  παρατήρησε ο Σταύρος Βουρβαχάκης σε συνέντευξη του, θεωρώ κι εγώ ότι θα είναι:

τόσο η κάθοδος του ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ για 3η φορά χωρίς την ισοδύναμη αντικατάσταση των Μ. Φουρφουλάκη, Γ. Βάμβουκα, Θ. Χαμογιωργάκη και ίσως και των Γ. Φανουργάκη και Μ. Μποτονάκη και άλλων τινών

όσο και η κάθοδος της Ρ. Κουτσαλεδάκη, ως επικεφαλής φερόμενου συνδυασμού, χωρίς να πείθει με τις δηλώσεις της, τους πολιτικούς λόγους διαφοροποίησης της από τη ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, την οποία υπηρέτησε 9 χρόνια από θέσεις ευθύνης.

Περισσότερο αναδεικνύονται λόγοι προσωπικοί - αθέτηση υποτιθέμενων υποσχέσεων διαδοχής – παρά λόγοι άσκησης κακής πολιτικής από τη ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.

Παράλληλα θεωρώ ότι είναι στάση ευθύνης του όποιου επικεφαλής νέου συνδυασμού να καταθέτει το βιογραφικό του σε γνώση των δημοτών των οποίων ζητά τη στήριξη, ως ελάχιστη απόδειξη γνώσεων, εμπειρίας και ικανοτήτων.

Β. «Πολιτική επίγνωση κορεσμού υπηρεσιών αιρετού» είναι η ωρίμανση της πεποίθησης, ότι από τη θέση ευθύνης που υπηρέτησε δεν έχει να δώσει άλλα...οπότε είτε αποσύρεται είτε αλλάζει «πίστα». Προσωπικά θεωρώ ότι 2 συνεχόμενες θητείες είτε στη συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση είναι αρκετές για να επέλθει ο κορεσμός…όσο αναπαυτική ή άβολη κι αν είναι η «καρέκλα».

Αυτό το χάρισμα έδειξε ότι έχει ο Σταύρος Βουρβαχάκης με τη δήλωση αποχώρησης μετά τη λήξη της θητείας του, ο οποίος υποδειγματικά υπηρέτησε την αντιπολίτευση του δήμου, σε 2 συνεχόμενες θητείες.

Ως ενεργός έγκριτος οικονομολόγος θα μπορούσε επάξια να συνεχίσει να υπηρετεί τους συνδημότες από άλλη θέση ευθύνης (αλλαγή πίστας), εκείνης της συμπολίτευσης, συμμετέχοντας σε ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα που θα έχει τα εχέγγυα σύνθεσης και προοπτικής νίκης χωρίς εγωιστικές συμπεριφορές.

Γ. «Πολιτικός ηρωισμός» είναι να αποφασίσεις να αγωνιστείς αυτοδιοικητικά κόντρα στο πεφωτισμένο κατεστημένο, κόντρα στη λογική των μικροκομματικών δεσμεύσεων, κόντρα στην αμετροεπή φιλοδοξία έχοντας ως όπλα την αγάπη και το όραμα για τον τόπο, την ενσυναίσθηση για τους συνδημότες και τη βεβαιωμένη γνώση, εμπειρία και ικανότητα.

Αυτός ο «πολιτικός ηρωισμός» δεν είναι υπόθεση ενός, του επικεφαλής, αλλά μιας ομάδας ενεργών δημοτών αποφασισμένων να παραλάβουν την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ τη σκυτάλη από τη ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και να τρέξουν με καλύτερη επίδοση τον μαραθώνιο μιας βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης του χαρισματικού δήμου μας.

Ο πυρήνας μιας τέτοιας ομάδας θα ανακοινωθεί την κατάλληλη στιγμή καθώς και ο επικεφαλής με το βιογραφικό του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ