ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η σύγχρονη αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν ευνοεί μόνο τη δημιουργία κομμάτων αλλά και συνδυασμών στις αυτοδιοικητικές εκλογές με κύρια χαρακτηριστικά το όραμα και τη φερεγγυότητα υλοποίησης τους

0

Περισσότερο από ένα χρόνο προσπαθώ είτε με δημόσιες τοποθετήσεις μου είτε με δια ζώσης επαφές να αιτιολογήσω:

τόσο την ανάγκη αλλαγής σκυτάλης διοίκησης στο δήμο από μια εμφανώς κουρασμένη ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ…μετά από 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας της,

 όσο και την ανάγκη συσπείρωσης ΟΛΩΝ των ενδιαφερομένων για την αλλαγή, ώστε η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ να βρει το δήμο με μια Καινούργια Αντίληψη

  • …για την καθημερινότητα
  • …για το όραμα μιας δίκαιης ανάπτυξης που θα σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον με γνώμονα το δημοτικό (συλλογικό) συμφέρον, εργαλειοποιώντας την τεχνολογική έκρηξη της εποχής μας…γιατί ένα τέτοιο Ρέθυμνο αξίζει στα παιδιά μας.

Άοκνες προσπάθειες τόσο δικές μου, όσο και του Σταύρου Βουρβαχάκη με τους ενδιαφερομένους, ως επικεφαλής, για ΕΝΑΝ ενωτικό νέο συνδυασμό έπεσαν στο κενό.

Κατόπιν τούτων αναλαμβάνω την ευθύνη, να ολοκληρώσω τη στελέχωση ενός πλουραλιστικού συνδυασμού με άτομα που η αξιοσύνη τους εγγυάται τόσο τη συνέχεια όσο και την υλοποίηση του οράματος για το δήμο μας, την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ,  ΕΑΝ αποφασιστεί μετά το ΠΑΣΧΑ ότι ο συνδυασμός «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» έχει κλείσει τον κύκλο του, με επικεφαλής τον Θ. Νίνο.   

Μέχρι σήμερα 5,5 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές την 8η Οκτωβρίου, οι δηλωμένες αντιπολιτευτικές κινήσεις των κ.κ. Θ. Νίνου και Ρ. Κουτσαλεδάκη και όσες άλλες εκδηλωθούν στην πορεία προς τις κάλπες (εκτός του Μ. Μανουσογιάννη-ΚΚΕ) είναι βέβαιο ότι στα βασικά σημεία του οράματός τους θα ταυτίζονται με αυτά που ανέφερα παραπάνω…γιατί τα χρονίζοντα προβλήματα είναι φανερά σε όλους τους δημότες και το όραμα της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ έχει ξεθωριάσει μετά από 16 χρόνια στο τιμόνι του δήμου.

Εύλογο λοιπόν το ερώτημα: Μα αφού υπάρχει, επί 2 συνεχόμενες θητείες, ο αξιωματικός αντιπολιτευτικός συνδυασμός του Θ. Νίνου «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» γιατί να δημιουργηθεί κι άλλος με το ίδιο όραμα αντί να εμπλουτισθεί ο υπάρχων με καινούργιους ενεργούς δημότες?

Την απάντηση την  έδωσε η πλειοψηφία των δημοτών με την ψήφο τους, φωτογραφίζοντας τον επικεφαλής, εάν θυμηθούμε ότι και στις 2 επαναληπτικές εκλογές η αναμέτρηση ήταν προσωπική, μεταξύ των Γ. Μαρινάκη και Θ. Νίνου. Δεν ισχύει το ίδιο με τους συμβούλους του Θ. Νίνου, οι οποίοι και στις 2 πρώτες αναμετρήσεις (1ες Κυριακές) με τις ψήφους τους (με το σπαθί τους) έφεραν τον επικεφαλής τους σε επαναληπτικές προσωπικές αναμετρήσεις (2ες Κυριακές) με τον Γ. Μαρινάκη…από τον οποίο έχασε και στις 2.

Αυτό κατά τη γνώμη μου υπήρξε η αφορμή για σκέψεις νέων προσωπικών συνδυασμών, αρκετά φιλόδοξων γιατί αφενός υποτιμούσαν τις δυσκολίες συγκρότησης συνδυασμού με τον νέο εκλογικό νόμο αφετέρου υπερεκτιμούσαν τον αριθμό των δημοτών που ήταν «υποχρεωμένοι» να τους ακολουθήσουν…έχοντας και στο βάθος του μυαλού τους είτε τη διακριτική στήριξη της Ν.Δ. είτε το διαμελισμό του συνδυασμού του Θ. Νίνου.

ΟΤΑΝ η Ν.Δ. ξεκαθάρισε στους δελφίνους ρητά ότι ο αυτοδιοικητικός αγώνας δεν θα είναι κομματικός και

ΟΤΑΝ η απομένουσα ομάδα του Θ. Νίνου παρέμενε συμπαγής…δίνοντας μάλιστα παράταση στον επικεφαλής της μέχρι το ΠΑΣΧΑ να την ανανεώσει ποιοτικά και αριθμητικά, διαφορετικά όλα τα ενδεχόμενα θα είναι πιθανά…

ΤΟΤΕ ο ένας δελφίνος αποχώρησε νωρίς κάνοντας και δημόσιες δηλώσεις καθόλου τιμητικές για την αξιοπιστία λόγων και υποσχέσεων του δημάρχου προς το πρόσωπό του, η δε κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη στον απόηχο αντίστοιχων απαξιωτικών δημόσιων δηλώσεων της για τον «λόγο» του δημάρχου, Μ. Δευτέρα ανακοίνωσε την πρόθεση της να ηγηθεί προσωπικού συνδυασμού, καταθέτοντας και σχετική δήλωση.

Διαβάζοντας τη δήλωση της αναφέρει: «Σήμερα με ειλικρίνεια πιστεύω ότι έχει έρθει η στιγμή της αλλαγής πολιτικής στόχευσης για τον τόπο μας. Με σεβασμό, αναγνώριση και συνέχιση του θετικού έργου που έχει γίνει, αλλά με αλλαγή στις προτεραιότητες βάζοντας στην κορυφή τον άνθρωπο. Γιατί στον δικό μου αξιακό πολιτικό κώδικα, οι πολιτικοί είμαστε εδώ για να αφουγκραζόμαστε, να ακούμε και να δουλεύουμε σκληρά για τον πολίτη και μόνο για τον πολίτη.»

Διερωτώμαι, μετά από εννέα χρόνια πρωτοκλασάτο στέλεχος της «ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ» δηλώνει σεβασμό και αναγνώριση του θετικού έργου που έχει γίνει και παράλληλα διαπιστώνει ότι ασκούσε πολιτική που ΔΕΝ είχε προτεραιότητα τον άνθρωπο, ΔΕΝ τον αφουγκραζότανε και ΔΕΝ τον άκουγε! επομένως ούτε δούλευε, ως πολιτικός, σκληρά για τον πολίτη αλλά τί; δούλευε σκληρά τον πολίτη, ως στέλεχος της «ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ»?

Όπως ανέφερα και στον τίτλο του άρθρου μου, οι εγγυητές της υλοποίησης ενός οράματος είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού και η επιτελική ομάδα στήριξης του. Τόσο εγώ όσο και οι δημότες οι οποίοι είναι οι αποδέκτες της δήλωσης της, δεν είδαμε να την συνοδεύουν ονόματα της επιτελικής της ομάδας. Τι να υποθέσει κάποιος…όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι.

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι να είναι καλοτάξιδη η προσπάθεια της για το καλό των δημοτών και σημειολογικά ακόμα κι αν ανακοινώθηκε Μ. Δευτέρα να αξιωθεί της «Ανάστασης» και να μην μείνει στην «Αποκαθήλωση».   

Υ.Γ.

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι εάν η κοινωνία δεν πρωταγωνιστήσει με την ενεργό συμμετοχή της στα κοινά τίποτα δεν θα της χαριστεί…εκτός κι αν είναι ευχαριστημένη με τη «χιλιοχρονεμένη» δημοτική αρχή.

 

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ