ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου

0

Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε πρόσφατα, κατά πλειοψηφία, ότι οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων μπορούν να διενεργούν πλειστηριασμούς με ταχύτητα ασφαλιστικών μέτρων, ανοίγοντας έτσι διάπλατα το δρόμο στα funds για πλειστηριασμούς. Η Ελληνική Κοινωνία απειλείται από ένα γενικευμένο κύμα εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών.

Το 2023 απειλούνται με πλειστηριασμό 50.000 νοικοκυριά. Απειλούνται να χάσουν το σπίτι που μένουν. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο για μία πολιτεία που θέλει να ανήκει στην ΕΕ και στο Δυτικό κόσμο.

  Η  προστασία της πρώτης κατοικίας είναι το πρώτο και μέγιστο ζήτημα.

  Με την κατάργηση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας, με τον πτωχευτικό νόμο, με τον αποτυχημένο εξωδικαστικό και το σχέδιο «Ηρακλής»,  έχει δημιουργηθεί μια οριακή συνθήκη για χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες.

  Την ίδια ώρα, με την έκρηξη των επιτοκίων, ακόμα και οι μέχρι σήμερα ενήμεροι δανειολήπτες, κινδυνεύουν άμεσα με πλειστηριασμούς.

  Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αλλά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

  Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε κανενός είδους προστασία για τα λαϊκά νοικοκυριά.

  Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι μπήκαν στον δικαστικό Γολγοθά του Νόμου Κατσέλη, αλλά και οι εγγυητές αυτών των ανθρώπων, τους οποίους συνεχίζουν να κυνηγούν οι τράπεζες. Με την απόφαση του Αρείου Πάγου, περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες για νομικό μπλοκάρισμα ορισμένων  μηνών.

  Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ με νόμο που υπέγραψε για την εκχώρηση των κόκκινων δανείων στα funds και τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έφερε σε δεύτερη μοίρα την προστασία της πρώτης κατοικίας.

  Μετά η Νέα Δημοκρατία συνέχισε την πολιτική αυτή ψηφίζοντας νόμους που επιφέρουν πλήρη ασυδοσία σε αυτόν τον τομέα ,όπως ο πτωχευτικός νόμος.

  Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να αναστείλει άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης. Διαφορετικά η κοινωνία και η οικονομία θα οδηγηθούν σε εκρηκτικές καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ