ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Και το πολιτικό γήρας φυγείν αδύνατον

0

Προσπαθώντας να παρακολουθήσω διαδικτυακά, τρόπος του λέγειν, τη συζήτηση της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2023 του δήμου, ένοιωσα ότι συνωμότησε και η τεχνολογία μαζί μου (με παράσιτα, με βουητά, με μετάδοση λόγου εις διπλούν κ.ά.) να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι τόσο η πλειοψηφία όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν «φάει τα ψωμιά τους.»

Και τούτο γιατί, η διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού αποτελεί την κορυφαία πολιτική πράξη της διοίκησης ενός δήμου στην οποία οφείλουν, εξαιρουμένων λόγων υγείας, να παρευρίσκονται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Κι όμως, με ευθύνη του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάστηκαν επί συνόλου 13 συμβούλων του, μόλις οι 6, και εψήφισαν οι εξής 5 ( Νίνος Θοδωρής, Γαλερός Βασίλειος, Δερεδάκης Νικόλαος, Λελεδάκης Ιωάννης και Μαρινάκη Παρασκευή ).

Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου θα είχε 2 «απώλειες», μια δικαιολογημένη απουσία (κ. Δελήμπαση Εμμανουήλ) και ένα «παρών» (κ. Κουτσαλεδάκη Ρένας)  ο προϋπολογισμός δεν θα ψηφιζόταν (15<16) εάν σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση παρευρίσκετο στη συνεδρίαση είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά.

Και μόνο η πιθανότητα καταψήφισης του προϋπολογισμού λόγω του ηχηρού «παρών» μιας συμβούλου της δημοτικής πλειοψηφίας δεν θέτει μόνο διλήμματα παραμονής της στη δημοτική ομάδα αλλά δείχνει και το υποβόσκον κλίμα σε αυτήν μετά τις αποκαλύψεις των «δαχτυλιδιών» δώρων της εξουσίας από τον επικεφαλής της.

Από την άλλη, η υπερψήφιση του προϋπολογισμού με την «ευγενική χορηγία», δια της απουσίας των συμβούλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει την αντισυσπείρωση της δημοτικής ομάδας…μήνυμα καθαρό στον επικεφαλής της, ότι μια νέα προσπάθεια για την διεκδίκηση του δήμου είναι χαμένη από χέρι.

Ο Δήμος χρειάζεται ανανέωση και σε επικεφαλής και σε συμβούλους με νέα σχήματα… εξαιρουμένου του ΚΚΕ που ακολουθεί αυτόνομη πολιτική πορεία και στην Αυτοδιοίκηση.

Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει παίρνοντας πρωτοβουλία ενεργοί δημότες, με κοινωνικό αποτύπωμα, να ασχοληθούν με τα δημοτικά. Από τον καναπέ δεν πιάνει τόπο η κριτική για τα κακώς κείμενα…ούτε αυτά αλλάζουν.

Ο δήμαρχος φρόντισε με το ανακαινισμένο δημαρχείο να δημιουργήσει ατμόσφαιρα για τους διαδόχους του. Δεν υπάρχει καμμιά δικαιολογία αποχής από την πρόσκληση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ