ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Έχει γνώση ο φύλακας της δημοτικής περιουσίας;

0

Ιδιώτες με δικαστική απόφαση, αξιοποιώντας την απουσία διαδίκου (δηλαδή του δήμου), κέρδισαν φερόμενη δημοτική έκταση 8,5 στρεμμάτων στον Μαρουλά.

Πάλι οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρεθύμνου Μανούσος Μανουσογιάννης (επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης) και Σταύρος Βουρβαχάκης (επικεφαλής της παράταξης Ρέθυμνο-Ενεργοί πολίτες) μπήκαν μπροστά για να υπερασπιστούν τη δημοτική περιουσία όταν ο δήμαρχος την έχει αφήσει…υπό την αιγίδα του άρθρου 178 παρ. 4 του ν.3463/2006 (η ακίνητη περιουσία των ΟΤΑ, προστατεύεται με τις διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, όπως ισχύουν κάθε φορά.)

Το ίδιο άρθρο 178 έχει όμως κι άλλες τρεις παραγράφους που προηγούνται της τέταρτης:

1. Οι Δήμοι και οι Κοινότητες οφείλουν να διατηρούν, να προστατεύουν και να διαχειρίζονται την κάθε είδους περιουσία τους με τρόπο επιμελή και αποδοτικό.

   2. Ακίνητα και κινητά πράγματα, αξίες και οτιδήποτε άλλο ανήκει στην περιουσία των Δήμων και των Κοινοτήτων καταγράφονται υποχρεωτικά στα βιβλία τους.

   3. Η διάθεση περιουσιακών στοιχείων των Δήμων ή των Κοινοτήτων επιτρέπεται, εφόσον τηρηθούν οι ειδικές διατάξεις του παρόντος και εφόσον ο σκοπός που επιδιώκεται με τη διάθεση αυτή εξυπηρετεί το δημοτικό ή κοινοτικό συμφέρον.

Για τα αναφερόμενα σε αυτές τις τρεις πρώτες παραγράφους είμαι περίεργος, ως ενεργός δημότης, να μάθω τι έχει πράξει ο καθένας (δήμαρχος και επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης) από τη θέση ευθύνης του.

Εάν κρίνω από τη στάση τους για τη δημοτική περιουσία στο κέντρο της πόλης (βλ. καταπατημένη δημοτική έκταση περ. 3000μ2 στο χώρο της Σχολής Χωροφυλακής) μάλλον ΤΙΠΟΤΑ! Δύο θεσμικά σώματα, σε μια ψυχή!

Τύχη αγαθή βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο οι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης (Μανούσος Μανουσογιάννης και Σταύρος Βουρβαχάκης) για να σώσουν την τιμή και την υπόληψη του δημοτικού συμβουλίου όσον αφορά τις υποχρεώσεις – προστασία της δημοτικής περιουσίας.

Σε κάθε περίπτωση είτε η άγνοια δημοτικής περιουσίας είτε η μή εμπρόθεσμη δήλωσης της στο Κτηματολόγιο δεν περιποιεί τιμή σε ένα δήμαρχο συνεχούς θητείας 16 χρόνων.

Υ.Γ.

Από ότι μαθαίνω, κατόπιν εορτής τρέχει η τεχνική υπηρεσία να αποτυπώσει δημοτικές εκτάσεις στην περιοχή. Ας όψονται οι εκλογές!!!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ