ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χρειαζόμαστε ξεκούραση!

0

Ψάχνουμε να βρούμε λίγο χρόνο για μας. Λίγο ποιοτικό χρόνο για να τον διαθέσουμε σε μας και τους ανθρώπους μας. Δεν είναι και τόσο εύκολο αυτό, αν και είμαστε συνταξιούχοι και θεωρητικά δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί το θέμα.

Ο λόγος γι’ αυτές τις μέρες… Βλέπετε, είμαστε λόγω 28ης Οκτωβρίου, νωρίτερα στο περίπτερο και καθώς οι άνθρωποι έχουν την τάση να διευρύνουν λίγο τις μικρές διακοπές τους, όλο και θα σκαρφιστούν κάτι για να μην επιστρέψουν στις δουλειές τους το πρωί της Δευτέρας.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των συνανθρώπων μας. Εκείνη βιώνει τις δυσκολίες που προσθέτουν η ακρίβεια και η συνεχής συρρίκνωση των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό και τις αψυχολόγητες ανατιμήσεις, παντού.

Και θα περιμένουν πάνω από τα ΑΤΜ να πάρουν τη σύνταξη τους και να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους. Πού και πώς να κάνουν σχέδια για μια εξόρμηση που την έχουν τόσο ανάγκη;

Κι ωστόσο τα ΜΜΕ, όλο αυτόν τον καιρό συνέχισαν να τροφοδοτούν την ειδησεογραφία με τουριστικά ρεπορτάζ του τύπου «που θα περάσετε ένα εξαιρετικό τριήμερο». Κι επίσης συχνά ακούγαμε πως δύσκολα έβρισκες κατάλυμα αν και οι τιμές τους είναι στα ύψη.

Δεν σας μπερδεύουν εσάς όλα αυτά ή μόνο με εμένα, συμβαίνει; Ποιοι είναι αυτοί που έχουν την άνεση να το κάνουν και γιατί δεν τους βλέπουμε στον περίγυρο που κινούμαστε;

Αν λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε μάλλον οι κοινωνικές τάξεις που ανέκαθεν υπήρχαν σε αυτόν τον κόσμο, είναι δύο. Οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Οι μικρομεσαίοι, μια σφήνα που κατά καιρούς, για τους δικούς τους λόγους άφηναν να υπάρχει, μάλλον έχει εξαφανιστεί με τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων λιτότητας.

Και με δεδομένο πόσο άδικο είναι το σύστημα που ζούμε, οι πλούσιοι είναι πολύ λίγοι, αλλά συνεχώς πλουσιότεροι, ενώ οι φτωχοί συνεχώς και πληθαίνουν με ανησυχητικό τρόπο… Δεν είναι να απορούμε που, την ώρα που δυσκολεύονται τόσοι άνθρωποι να επιβιώσουν, τα καφέ, οι ταβέρνες, τα παραθεριστικά κέντρα και ότι χώρος έχει σχέση με διασκέδαση, είναι γεμάτα.

Αλλά η εικόνα αυτή δεν αντιπροσωπεύει την αλήθεια. Πίσω από τα κλειστά στόματα και τις πόρτες, υπάρχει η αγωνία για επιβίωση. Η χλιδή και ο λαμπερός κόσμος των ριάλιτι σόου στην τηλεόραση, είναι ένα ακόμα ψέμα για κατανάλωση στο ευρύ κοινό.

Κάποιοι πέφτουν στην παγίδα να θεωρούν ότι οι ερχόμενες εκλογές, είτε γίνουν στην ώρα τους, είτε νωρίτερα, θα βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα. Αν και μέσα τους γνωρίζουν ότι, δεν είναι θέμα διαχείρισης, θα ήθελαν να πιστεύουν ότι η όποια αλλαγή, θα έρθει από ανθρώπους. Χιλιάδες χρόνων διακυβέρνησης από διαφορετικά ανθρώπινα συστήματα, μας έχει πείσει πως η εμπιστοσύνη και η ελπίδα μας σε αυτές είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή.

Από αλλού προσμένουμε τη μόνιμη λύση. Κι εμείς τι κάνουμε ως τότε; Αντί να στεναχωριόμαστε που δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στους όμορφους προορισμούς που μας προτείνουν ως τουριστικούς, ας επικεντρώνουμε στους φίλους μας σε εκείνους με τους οποίους μπορούμε να μοιραστούμε πράγματα και να νοιώσουμε καλά.

Αυτό είναι που έχουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ανάγκη αυτή την εποχή. Και κυρίως, να μη χάσουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία μας για το αύριο και τη ζωή. Το θέμα είναι να ξεπεράσουμε τους φραγμούς που άλλοι μας βάζουν έντεχνα, ότι τάχα μου δεν είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε…

Όσο «κρατάει» ο Οκτώβρης με τις καιρικές συνθήκες να είναι καλές, εμείς θα επιχειρούμε παρέα με αγαπημένους φίλους, μικρές αποδράσεις και όχι αποκλειστικά σε τριήμερα, σαν αυτό που βιώνουμε τώρα.

Και δεν χρειάζεται να μας πιάνει ο πανικός για τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας. Θα περάσει κι αυτό, όπως τόσα και τόσα άλλα που πέρασαν ώς τώρα… Και ας μην πάψουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Να βλέπουμε πέρα από το μαύρο πέπλο που απλώνουν μπροστά μας. Τα καλύτερα δεν τα έχουμε ζήσει ακόμα. Αρκεί να το θέλουμε και να το επιδιώκουμε, έμπρακτα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ