ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα μικρά και τα μεγάλα (Αντιποιητικά Β΄)

0

Η αποδιοπομπαία και αποκρουστική χρονιά του 2021 ήταν γόνιμη για την ποιητική δημιουργία του φίλου Γιώργη Φρυγανάκη, όπως φαίνεται από τον 320 σελίδων τόμο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες.

            Στον τίτλο το επίθετο Αντι-ποιητικά Β΄ παραπέμπει στον ομότιτλο τόμο του 2016, του οποίου είναι φυσική συνέχεια-μετεξέλιξη.

            Στο ανικανοποίητο του ανθρώπου, μέσα από τα δεινά που βιώνει κάθε ώρα, αναφέρονται τα ποιήματα της νέας συλλογής. Αυτό γίνεται σαφέστερο από τη γραφή πολλών ποιημάτων με την ευκαιρία κάποιας παγκόσμιας ημέρας, όπως αυτή έχει καθιερωθεί να «εορτάζεται» από παγκόσμιας απήχησης Οργανισμούς.

            Η κριτική, απαλή, σκληρή ή πικρόχολη αποκαλύπτει την υποκρισία των κάθε είδους ισχυρών, που κάνουν τα τελείως αντίθετα απ΄ όσα θα έπρεπε, αφού κάνουν μόνο τα καλά και  τα συμφέροντα.

            Η αναφορά στα κατόπιν εορτής κροκοδείλια δάκρια για δεινά  που η αβελτηρία των κάθε είδους ισχυρών προκάλεσε, στηλιτεύεται με στόχο να ξυπνήσει και να δράσει κάποτε ο Προμηθέας, στη θέση του Επιμηθέα.

            Δεν λείπει όμως ούτε η αισιοδοξία για τα όσα μπορεί να πετύχει  άτομο και κοινωνία, αν συνέλθει, αν φωτισθεί εσωτερικά από το φως της αγάπης, της αλληλεγγύης και της συμπαράταξης ενάντια στην αδικία, την αλαζονία, την υποκρισία και τη μασκαράτα που είναι καθημερινή κι όχι μόνο αποκριάτικη.

            Καλοτάξιδος και αυτός ο ποιητικός τόμος και καλή δύναμη στον φίλο Γιώργη Φρυγανάκη για να συνεχίσει να γράφει με απότερο στόχο τη βελτίωση ατόμου και κοινωνίας

Θ.Πελαντάκης

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ