ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τουρισμός για όλους;

0

Διαβάζουμε στον Τύπο και τα site: Με περισσότερες επιλογές και επιδότηση ακόμη και σε ποσοστό 100%, το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δίνει την ευκαιρία σε ακόμα 300.000 Έλληνες να οργανώσουν τις διακοπές τους και να ταξιδέψουν εντός της χώρας, μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Ύστερα από τις πρωτοβουλίες της υφυπουργού Τουρισμού κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, φέτος το πρόγραμμα εμφανίζεται σημαντικά βελτιωμένο, περισσότερο ευέλικτο κατά την αξιοποίησή του αλλά και ιδιαίτερα διευρυμένο προς όφελος χιλιάδων συμπολιτών μας. Με στόχο την ουσιαστική τόνωση του εγχώριου τουρισμού και την παροχή ίσων ευκαιριών στους πολίτες, φέτος δίνεται η δυνατότητα εξαργύρωσης των vouchers από τους δικαιούχους τους ακόμη και για την περίπτωση διαμονής διάρκειας μικρότερης των 4 διανυκτερεύσεων, όπως αρχικά όριζε το πρόγραμμα.

Παράλληλα, αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό της επιδότησης της διαμονής: για διαμονή διάρκειας 2 ή 3 διανυκτερεύσεων επιδοτείται πλέον το σύνολο του κόστους ανώτατο ποσό 40 €/ημέρα κατ’ άτομο, ενώ στην περίπτωση 4 διανυκτερεύσεων η επιδότηση ανέρχεται στο 80% της δαπάνης, ανώτατο ποσό 30 €/ημέρα κατ’ άτομο.

Τονίζεται ότι, ειδικά για την περίπτωση ΑΜΕΑ, η επιδότηση της διαμονής τους καλύπτει το σύνολο της δαπάνης (100%) για οποιαδήποτε διάρκεια διαμονής επιλέξουν.

Τέλος στο πρόγραμμα εντάσσονται νέα καταλύματα ή τουριστικά γραφεία – πάροχοι, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις ευκαιρίες και τις επιλογές που διατίθενται, μέσω του προγράμματος στους δικαιούχους του.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη, «βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και στοίχημα για το Υπουργείο, το οποίο πρέπει να κερδηθεί, είναι το επιτυχές άνοιγμα και η επανεκκίνηση του τουρισμού μας. Η προώθηση και η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, ιδίως σε μία χρονιά όπως η φετινή, έχει ιδιαίτερα σπουδαία στρατηγική σημασία. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε και να αναζωπυρώσουμε το τουριστικό ενδιαφέρον και τη διάθεση των συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην χώρα, να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, να αποκτήσουν εμπειρίες, πάντα με τους όρους ασφάλειας και υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν οι πάροχοί μας.

Για το σκοπό αυτό αυξάνουμε την ελκυστικότητα του προγράμματος, παρέχουμε νέες και περισσότερες δυνατότητες αξιοποίησης, αυξάνουμε το ποσοστό της επιδότησης, ενώ εντάσσουμε και νέους παρόχους. Παράλληλα, δρομολογήσαμε κάθε αναγκαία ενέργεια, ώστε μέχρι το τέλος της χρονιάς ακόμη 100.000 πολίτες να έχουν την δυνατότητα να ωφεληθούν από το Πρόγραμμα. Μετά το πέρας της προθεσμίας για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος συνεργασίας των παρόχων, η πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου για την υποβολή νέων αιτήσεων από ενδιαφερομένους».

Ωραία λόγια! Καλά για να προβάλουν τη δραστηριότητα της κ. υφυπουργού, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική όπως τη βιώνουμε εμείς ως πολίτες. Και δείτε τι συνέβη σε μένα που το έψαξα: Λειτουργώντας ως ενεργός πολίτης ανακάλυψα κάτι που έλειπε. Δεν υπήρχε το τρόπος να κάνεις αίτηση ως ενδιαφερόμενος.

Έστειλα λοιπόν e-mail στο υπουργείο Τουρισμού και μου απάντησαν άμεσα ότι δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα με τις αιτήσεις. Αφοπλιστική ειλικρίνεια… Προσεχώς, θα γίνει κάτι τέτοιο. Για την ώρα διαφημίζουν τις… καλές τους προθέσεις. Και προσπαθούν να διαχειριστούν τις… περσινές αιτήσεις.

Συγχωρήστε μας, αλλά δεν γίνετε δουλειά έτσι… Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να προσποριστούν πολιτικά κέρδη, μεταφραζόμενα σε ψήφους, αλλά σοβαρά τέτοια ζητήματα απαιτούν άλλου είδους διαχείριση. Η καλή ηλεκτρονική διακυβέρνηση επιτρέπει πια στον πολίτη να ενημερώνεται άμεσα και υπεύθυνα από τους υπεύθυνους κυβερνητικούς φορείς.

Η κοροϊδία και τα μεγάλα κενά λόγια αποκαλύπτονται γρήγορα και καταρρέει ο μύθος που προσπαθούν να χτίσουν για την τέλεια διακυβέρνηση σε καιρούς κρίσης όπως είναι η εποχή του κορονοϊού Covid 19… Κατανοούμε τις ανθρώπινες αδυναμίες αλλά θα ήμασταν πολύ καλύτερα, αν ήταν ειλικρινείς απέναντι μας και λειτουργούμε με κριτήρια αλήθειας και χωρίς στοιχεία εντυπωσιασμού. Μπορούν; Και βέβαια μπορούν, αρκεί να το θέλουν στ’ αλήθεια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ