ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εμβολιασμένος με βούλα!

0

Παρακολουθώ λόγω δουλειάς την επικαιρότητα και θέλοντας και μη, συχνά πέφτω πάνω σε διάφορους τύπους, αρνητές της μάσκα και του εμβoλίου, συνωμοσιολόγους ή άλλους που πιστεύουν πως οι οικονομικά ισχυροί αυτού του κόσμου κάνουν ότι μπορούν ακόμα και... μέσω των εμβολίων, προκειμένου να ελέγξουν την ανθρωπότητα και να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Η πρώτη αντίδραση μου είναι, συνήθως να... γελάσω με τις σαχλαμάρες των ανθρώπων. Ύστερα όμως το ξανασκέφτομαι και αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, αφού έτσι κι αλλιώς έχω ένα προνομιακό σημείο ελεύθερης έκφρασης. Μια στήλη σε εφημερίδα που κυκλοφορεί σε χιλιάδες αντίτυπα και μπαίνει στα σπίτια τόσων ανθρώπων σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, διαμορφώνοντας συνειδήσεις... Σε αντίθεση με τους ανόητους που έχουν ως όπλο τους τα social media.

Και τι μας λένε; Ότι επιχειρούν τάχα μας να ελέγξουν με... μικροτσιπ που τοποθετούν με την… σύριγγα του εμβολίου στο σώμα μας! Ναι, μη γελάτε, τέτοια λένε και εμπλέκουν τον κομπιουτερά Μπιλ Γκέιτς ως να ήταν ο... προφήτης "γιατρός" που τα ξέρει όλα και βλέπει μακριά.

Το επικίνδυνο της υπόθεσης είναι ότι αυτό που ισχυρίζονται ότι θα έκαναν με το "τσιπάκι" του εμβολίου, το κάνουν ήδη, εδώ και πολλά χρόνια, χρησιμοποιώντας άλλα μέσα, πολύ πιο "αθώα" και πολύ πια "ακίνδυνα", υποτίθεται. Δεν θέλω να σας ξαφνιάσω, αλλά συχνά διαβάζεται διαλόγους από παγιδευμένα σταθερά ή κινητά τηλέφωνα... Κι ακούτε για κοριούς που τοποθετούνται σε σημεία που έχουν μια κάποια σημασία για εκείνον που τα βάζει.. Εντάξει, δεν είναι νόμιμα, αλλά τι σημαίνει αυτό επί της ουσίας;

Και έχετε ακούσει ποτέ ότι υπάρχει λογισμικό για να σας παρακολουθούν, αν εκτιμούν ότι χρειάζεται, μέσω ακόμα και... κλειστού κινητού τηλεφώνου; Μη βιαστείτε να πείτε ότι αυτά δεν γίνονται. Γίνονται.

Μην περιμένετε λοιπόν να εμβολιαστείτε για να αρχίσουν να σας... παρακολουθούν. Εγώ το έκανα ήδη και στις δύο δόσεις του και δεν με εμπόδισαν παρόμοια διλήμματα. Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας το κάνουν αυτό, καθημερινά. Μόνο έτσι θα συμβάλλουμε κι εμείς στο τοίχος ανοσίας. Μόνο έτσι, ίσως τα καταφέρουμε να βάλουμε φρένο στον φονικό ιό.

Δεν είναι κακό από καιρό σε καιρό να ανασκοπούμε τις απογευματινές ανακοινώσεις του υπεύθυνου κυβερνητικού φορέα, του ΕΟΔΥ, σχετικά με τα κρούσματα τους, τους διασωληνομένους, τα θύματα. Υπάρχουν αθροιστικά νούμερα που θα έπρεπε να μας τρομάζουν, ώστε να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο υπεύθυνοι, από το να εκτονωνόμαστε και να... εκδικούμαστε το σύστημα, ως αρνητές.

Είναι καιρός να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η μικρή χώρα που γεννηθήκαμε, είναι το κέντρο της γης και τους ενδιαφέροντος. Ας αντιληφθούμε επιτέλους ότι πρόκειται για πανδημία που ακόμα δεν γνωρίζουμε σε βάθος, όχι εμείς, αλλά η επιστημονική κοινότητα. Δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργεί ο ιός και τι τον κάνει αλλού να είναι φονικός και αλλού να λειτουργεί ελαφρά ως ασυπτωματικός.

Σχεδόν δύο χρόνια τώρα, οι άνθρωποι στην πλανήτη γη ταλαιπωρούνται και πεθαίνουν... Η ζωή, όπως την ξέρουμε, έχει αλλάξει και έχουν έρθει τα πάνω - κάτω στους σχεδιασμούς. Παρακολουθούμε πώς προσπαθεί, με δειλά και συνεσταλμένα βήματα να ανοίξει ο τουρισμός, αν επανέλθουμε (αν τα καταφέρουμε ποτές...) σ' αυτό που μάθαμε να αποκαλούμε κανονικότητα. Τα σχέδια που κάνουμε είναι πια κοντοπρόθεσμα, τα όνειρα εξαφανισμένα και η ψυχολογία στα τάρταρα.

Ας μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους, αναζητώντας ευθύνες παντού, πέρα από μας. Η στάση μας, ο τρόπος ζωής μας, η καθημερινότητα μας, δείχνουν ίσως τι χαρακτήρα κουβαλάμε και πόσο διατεθειμένοι είμαστε να προσφέρουμε στο κοινό καλό. Ο καθένας καταλαβαίνει, ότι τίποτα δεν θα είναι τόσο εύκολο. Χρόνια τώρα εκπαιδεύουν τους ανθρώπους να παλεύουν και να αγωνίζονται ως μονάδες. Και όχι τυχαία. Έτσι είναι πιο εύκολος στόχος, πιο ευάλωτος στη χειραγώγηση.

Η προσωπικότητα όμως που προϋποθέτει γνώση και η ευθύνη, επιβάλλει να έχεις ανοιχτούς ορίζοντες σκέψης ώστε να αντιλαμβάνεσαι τους ανόητους που σε περιβάλλουν για να απομακρυνθείς γρήγορα, προστατεύοντας τον εαυτό σου. Προφανώς δεν νιώθω άτρωτος μετά το εμβόλιο. Και επειδή η ζωή συνεχίζεται κι εγώ τη σέβομαι ως δώρο, θα συνεχίσω να προσέχω, να φορώ τη μάσκα μου, να μη συνωστίζομαι όταν δεν υπάρχει ανάγκη και να ακολουθώ τα πρωτόκολλα υγιεινής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ