ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Προσεκτικά, παρακαλώ

0

Με αυστηρά μέτρα, μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό, ξεκινάει τη Δευτέρα 3 Μαΐου η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση επαναλειτουργίας του κλάδου, που εδώ και έξι μήνες λειτουργεί μόνο με υπηρεσίες delivery και take away, αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10, υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06, υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07, υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.

Ποια είναι τα μέτρα:

  • Μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι και μόνο καθήμενοι πελάτες
  • πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
  • υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
  • υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ
  • Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη (90 cm - 1,2 m- 1,8m)
  • επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δυο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Κλειστά θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από 11 τη νύχτα μέχρι 5 το πρωί, αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020.

Παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι αυτών.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας εμπορίου, διευκρίνισε ότι το κράτος θα καλύπτει το κόστος του ενός τεστ την εβδομάδα.

Αναμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό το εγχείρημα. Ακούγεται, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο… Προφανώς χρειάζονται γερά νεύρα από όλους τους εμπλεκόμενους.

Οι ιδιοκτήτες έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα κατάσταση και ξέρουν ότι για την επανεκκίνηση θα χρειαστούν κεφάλαια. Είναι διατεθειμένη η Πολιτεία να επιδείξει έμπρακτα ότι πραγματικά θέλει να στηρίξει; Και μπορεί άραγε να το κάνει;

Κι από την άλλη, είμαστε όλοι εμείς, οι εν δυνάμει πελάτες, που επιθυμούμε να ανοίξει η εστίαση, σε θέση να τους στηρίξουμε, καθώς οι οικονομίες όλων στερεύουν και πράγματα που μέχρι χθες μπορούσαμε, αύριο μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε.

Όπως κι αν έχει το πράγμα και οι δύο δεν έχουν άλλη επιλογή από το να το τολμήσουν. Τηρώντας όλα τα αναγκαία πρωτόκολλα υγείας, ώστε να μπορέσουν να πορευτούν στην επόμενη μέρα που ασφαλώς θα έρθει, αλλά με το δικό της τρόπο.

Πέρα από τις αισιόδοξες κυβερνητικές ανακοινώσεις, το βέβαιο είναι ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει ως τώρα. Ακόμα κι αν έχουμε καταφέρει με τον εμβολιασμό να «χτίσουμε» ένα τείχος ανοσίας, η ψυχολογία θα είναι τόσο χαμηλά. Καθώς παντού πρέπει να προσέχουμε, χωρίς να χαλαρώνουμε, που δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρουμε.

Αλλά η στόφα του ανθρώπου, έχει δείξει από το παρελθόν πως κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταματήσει την καρδιά και τον νου να κάνουν όνειρα… Και αυτό είναι τελικά τον κάνει να υπομένει, παρά τις δυσκολίες.

Ας είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι πως κι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε, αντί να βάζουμε μαύρες πλερέζες, ότι τίποτα πια δεν μπορεί να ξαναγίνει όπως το ξέραμε. Η ιστορία έχει δείξει ότι μετά από πολύ δύσκολες συγκυρίες ο κόσμος ξαναστάθηκε στα πόδια του και προχώρησε δυο βήματα παραπέρα…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ