ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η περίπτωση Φουρθιώτη

0

Διάβασα ένα πολύ καλό κομμάτι της συνεδέλφου Όλγα Στεφάνου στο in.gr σχετικά με τον πολυσυζητημένο αυτές τις μέρες κ. Φουρθιώτη και θα ήθελα να σας μεταφέρω μερικές σκέψεις που εμένα προσωπικά, με βρήκαν σύμφωνο...

Δεν θυμάμαι αν ο κύριος αυτός, μας είχε απασχολήσει στο παρελθόν. Είχα την αίσθηση πως επρόκειτο για τηλεπερσόνα στα όρια του trash. Και ξαφνικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Βρούτσης, βγήκε να καταγγείλει τραμπουκισμό του; Από πού κι ως πού ο κύριος Μένιος Φουρθιώτης έχει 4 ή 14 αστυνομικούς και αυτοκίνητο της επιλογής του, για να φυλάσσεται ως… σημαίνον πρόσωπο; Ποιος είναι, τέλος πάντων;

Θα ήταν ένα εξωφρενικό, ενοχλητικό και παράδοξο νέο όλο αυτό, αν ο πρώην υπουργός Εργασίας της χώρας, δεν προχωρούσε στις παραπάνω βαρύτατες καταγγελίες.

Με μπράβους, λοιπόν, πήγε και στον ίδιο τον τότε υπουργό. Κατά τον κύριο Βρούτση, σε αναζήτηση από το λογιστήριο, διαπίστωσε ότι ο Φουρθιώτης βρήκε μία «τρύπα» κι άρχισε να παίρνει μισθούς 60 έως και 80 χιλιάδων ευρώ! Το ίδιο έκαναν και άτομα από το περιβάλλον του. Μάλιστα, όχι μόνο απαίτησε να πληρωθεί τον τρέχοντα μήνα, αλλά απείλησε κι ότι θα “τελειώσει” τον υπουργό και θα κάνει υπαλλήλους να “προσκυνήσουν”. Λίγες ημέρες αργότερα, αποπέμφθηκε.

Με το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε, όμως ερωτήματα δημιουργήθηκαν για τα αντανακλαστικά που υπάρχουν, οι 14 αστυνομικοί αποσύρθηκαν από τη φρουρά του παρουσιαστή. Ωστόσο, η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Ο Μένιος Φουρθιώτης υπέβαλε μηνύσεις σε αστυνομικούς που αποκάλυψαν ότι συνάδελφοί τους βρίσκονται στη φύλαξή του, στον Παύλο Πολάκη και στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, που έκαναν συγκεκριμένες αποκαλύψεις για τον ίδιο.

Ρίχνοντας μια μικρή ματιά στο βιογραφικό του κ. Φουρθιώτη, βλέπουμε ότι ήταν το όνειρό του να δουλέψει με την Τατιάνα Στεφανίδου ως δημοσιογράφος, υπήρξε μάνατζερ μιας πρώην τηλεπερσόνας και όχι μόνο, της Τζούλιας Αλεξανδράτου, μια συνεργασία που κατέληξε στα δικαστήρια, στη συνέχεια είχε δική του εκπομπή περιεχομένου τηλεμάρκετινγκ, αργότερα πέρασε στο Epsilon TV και μετέπειτα, μετά την εξαγορά του καναλιού από το Open, η συνεργασία τους διακόπηκε διά της δικαστικής οδού.

Τώρα, παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτης της κυριακάτικης εφημερίδας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ, στην οποία έχει ασκηθεί σκληρή κριτική για μονομερή προβολή της τωρινής κυβέρνησης.

Είχε ενταχθεί στην “λίστα Πέτσα” με επιχορήγηση χιλιάδων ευρώ, μίας ανενεργής ιστοσελίδας, από την οποία έπαψε λαμβάνειν, εφόσον δημοσιοποιήθηκε και αυτό το γεγονός.

Τώρα, η αστυνομία δέχτηκε σωρεία αιτημάτων του με το πρόσχημα του “φόβου της 17Ν”, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε πριν 20 χρόνια… Ζητούσε φύλαξη, δύο αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες.

Βεβαίως και είναι παραπάνω από σαφές ότι ο κ. Φουρθιώτης θέλησε να κάνει τη ζωή που ονειρεύτηκε, εις βάρος, όμως, της Πολιτείας.

Υπό οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, η περίπτωση του Μένιου Φουρθιώτη θα είχε μείνει στάσιμη, όπως στάσιμη θα ήταν και η (όποια) καριέρα του. Αλλά εδώ μιλάμε για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, από κάποιον που φαίνεται να έχει εκμεταλλευτεί όποια «τρύπα» μπόρεσε.

Στο εδώλιο είχε βρεθεί στο παρελθόν, για υπεξαίρεση, κατηγορούμενος από την Τζούλια Αλεξανδράτου, επρόκειτο για ένα ποσό που της επιστράφηκε μόλις κατατέθηκε η μήνυση και έτσι τελικά δεν καταδικάστηκε. Αλλά αυτό δείχνει ένα κοινό μοτίβο, που θα μπορούσε να μοιάζει με ταινία τυχοδιωκτών: Ένας φιλόδοξος νέος, καταφέρνει να ληστέψει το ταμείο της χώρας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ήταν αυτή, που μαζί με τον δήμαρχο Ραφήνας, Χρήστο Τσεμπέρη, κατάφεραν να αποκαλύψουν το φιάσκο. Ο δήμαρχος της Ραφήνας δημοσίευσε μέσω facebook τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο κ. Φουρθιώτης έχει στην… υπηρεσία του 14 αστυνομικούς και 7 περιπολικά!

Υπό κανονικές συνθήκες, αντί για μηνύσεις, ο τυχοδιώκτης (στη καλύτερη των περιπτώσεων) κύριος, θα είχε κληθεί από τη δικαιοσύνη όχι μόνο για να δικαστεί, αλλά και για να επιστρέψει τα χρήματα που στέρησε από τον ελληνικό λαό. Αναμένουμε να το δούμε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ