ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο μέγας συμβολισμός της 25ης Μαρτίου 1821

0

Συμπληρώνονται δύο αιώνες απ' την 25η Μαρτίου του 1821, την ημέρα που αποτέλεσε αφετηρία για την εθνική μας παλιγγενεσία.  Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή εορτή για το Έθνος μας, καθώς μαζί με την εθνική μας παλιγγενεσία εορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η μεγάλη αυτή θρησκευτική εορτή ταυτίστηκε συμβολικά με την επανάσταση για να αποδώσει τη θεϊκή ευλογία του αγώνα των Ελλήνων για την πολυπόθητη ελευθερία, υπενθυμίζοντάς μας τους αγώνες και τις θυσίες για την κατάκτηση από τη μια της ηθικής και από την άλλη της εθνικής και πολιτικής μας ελευθερίας.  Απέναντι στους αγωνιστές του ’21, που ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στον Τούρκο δυνάστη και γέμισαν με θάρρος και ελπίδα τις καρδιές των υπόδουλων Ελλήνων, οφείλουμε να αποτίσουμε ύψιστο φόρο τιμής, καθώς υπερασπίστηκαν τα ιδανικά και της αξίες της χώρας μας και έγιναν για όλους εμάς τους σύγχρονους Έλληνες πρότυπα ανδρείας και ηρωισμού.

Η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή να αναλογιστούμε την ιερή μας υποχρέωση να διασφαλίσουμε και να προστατεύσουμε την ακριβοπληρωμένη με αίμα και θυσίες κληρονομιά μας. Σε αυτήν την κληρονομιά οφείλει να στηριχθεί η σύγχρονη Ελλάδα, ιδιαίτερα ετούτη την περίοδο, κατά την οποία η ενότητα των Ελλήνων είναι αναγκαία προϋπόθεση για να βγούμε από τα αδιέξοδά μας.

Με την πατρίδα μας να απειλείται από έναν αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό, εντός της επικράτειάς της, και με τις προκλήσεις της γειτονικής Τουρκίας να εντείνονται στα σύνορά μας, η Επανάσταση του ’21 αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αγωνιστικότητας, που πρέπει να μας εμπνεύσει όλους.

Το Έθνος μας, καλείται να αποδείξει για ακόμη μια φορά ότι, με θάρρος και ομοψυχία, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε απειλή και να αποκρούσει κάθε αντίπαλο, όσο ισχυρός κι αν φαντάζει.

Ο μέγας συμβολισμός της 25ης Μαρτίου προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία αυτογνωσίας και εθνικής αναζήτησης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ