ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μέρες δύσκολες...

0

Νομίζω πως δεν υπάρχει κανείς άνθρωπος που να μην ήθελε να είναι αλλιώς αυτές οι μέρες. Πιο ανέμελες, πιο ήρεμες και κυρίως με λιγότερο άγχος και φόβο για τις σκληρές συνέπειες του κορονοϊού Covid-19.

Αλλά η ζωή αποδεικνύεται πολύ πιο σκληρή, από το να την ντύνουν σε σελοφάν εορταστικό και να παρουσιάζουν την φωτεινή και σπέσιαλ πλευρά της αγοράς, την ώρα που, ειδικά στις μέρες μας, κανείς δεν μπορεί να τη ζήσει έτσι, αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ας είναι όμως... Εκείνος που μας έπλασε έχει προμηθεύσει και μια σπουδαία ιδιότητα, ας την πούμε, αντίσταση. Ξέρει πως έχουμε ανάγκη από ηρεμία για να ανασυντάξουμε τις σκέψεις μας και να μπορέσουμε να ξανακάνουμε όνειρα και σχέδια για το αύριο. Όποιο κι αν είναι αυτό.

Το χαμόγελο είναι αυτό το υπερόπλο! Μη βιαστείτε να πείτε: "Σιγά τώρα, τι να σου κάνει ένα χαμόγελο, όταν γύρω σου τα πάντα καταρρέουν;" Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Στο κάτω - κάτω, δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα περισσότερο απ' ότι έχουμε χάσει ως τώρα.

Σκεφτείτε: Το Χαμόγελο συνοδεύεται από ηρεμία. Οι μυς χαλαρώνουν, όπως και το μυαλό και η καρδιά και δέχονται λιγότερες πιέσεις. Έτσι δουλεύουν σε ρυθμούς ρελαντί και φυσικά, όλα λειτουργούν καλύτερα.

Φυσικά, δεν σας μιλώ ως γιατρός, αν και πιστεύω ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος που έχει σπουδάσει αυτή την επιστήμη, δεν θα είχε διαφορετική άποψη.

Αλλά, παρακαλώ, μην αποσπάτε την προσοχή σας και τη σκέψη σας... Στην πραγματικότητα, όταν έχουμε ειρήνη διάνοιας καρδιάς μπορούμε να βρούμε λύσεις σε ζητήματα που νομίζουμε ότι ορθώνονται σαν τοίχοι μπροστά μας.

Και ας δοκιμάσουμε κάτι απλό. Ας σηκώσουμε το τηλέφωνό μας και ας επικοινωνήσουμε με κάποιον φίλο καλό, που η απουσία του μέσα στην καραντίνα μας έχει κοστίσει πολύ. Αυτό καμιά κοινωνική αποστασιοποίηση δεν μπορεί να μας το στερήσει. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, από όποια πλευρά κι αν το δείτε.

Θα θυμηθείτε στιγμές. Κι αυτές θα επουλώσουν πληγές. Θα πάρετε δύναμη και κουράγιο και θα νιώστε πως τίποτα δεν τελείωσε, επειδή δεν θα κάνετε Χριστούγεννα, όπως τα ξέρατε ή επειδή δεν θα έχετε ρεβεγιόν ακόμα κι αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, αφού τα κέντρα εστίασης και διασκέδαση είναι κλειστά λόγω πανδημίας και από τις 10 το βράδυ πρέπει να είμαστε σπίτια μας.

Προσπαθήστε να βρείτε κάτι θετικό σε όλες αυτές τις απαγορεύσεις, αντί να λυπάστε που σας στερούν πράγματα. Δεν μας στερούν τίποτα. Απλά κάποιοι ξεβολεύονται από τις συνήθειες τους.

Και μετά, διατηρήστε τη χαρά σας! Βρείτε μια ουσιαστική αιτία για να ζωντανέψετε την ελπίδα σας. Κι αν δεν σας έρχεται καμιά ιδέα, στείλτε το 6 με SMS στο 13033 και βγείτε μια βόλτα με τον άνθρωπο σας σε ένα κοντινό μέρος που να έχει πράσινο. Εκεί θα διαπιστώσετε κάτι που σας διαφεύγει, όλο αυτόν τον καιρό, είτε της πρώτης, είτε της δεύτερης καραντίνας. Η φύση, η δημιουργία, δεν έπαψε ούτε στιγμή να ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς, την εποχή, τον καιρό... Αντιστέκεται με επιτυχία, ακόμα και τότε που εμείς οι άνθρωποι "χαλάμε" κάθε ισορροπία γύρω μας, στην προσπάθεια μας για μεγαλύτερα κέρδη.

Μόνο στην απογοήτευση μην ενδώσετε. Διότι, ίσως να μην το δείτε με την πρώτη ματιά, αλλά η κατάθλιψη καραδοκεί. Προσέξτε αυτή την παγίδα. Είναι πιο ύπουλη και από τον Covid-19 και αν έρθει, «κατσικώνεται». Με δυσκολία, φεύγει.

Θέλουμε να είστε καλά! Να είναι τα πρόσωπα σας χαμογελαστά. Να λέτε αστεία που να εποικοδομούν κα να μην ισοπεδώνουν και να συζητάτε με τους φίλους σας. Μην κλείνεστε στον εαυτό σας. Μην επιλέγετε τη σιωπή. Όχι μόνο δεν βοηθάει αυτό, αλλά συνδράμει στη μεγέθυνση του προβλήματος. Και να θυμάστε: Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η ζωή συνεχίζεται...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ