ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ιστορική απόφαση

0

Την Τετάρτη που μας πέρασε εκδόθηκε αυτή η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου που ανοίγει τον δρόμο για το ξερίζωμα της ναζιστικής ιδεολογίας από την κοινωνία. Όπου η Χρυσή Αυγή κρίθηκε ως εγκληματική οργάνωση του δικαστηρίου με πρόεδρο την Μαρία Λεπενιώτη. Κάπως έτσι, μερικά πράγματα, περνάνε στην ιστορία.

Ύστερα από 5,5 χρόνια, τη μεγαλύτερη διάρκεια σε δίκη πρωτοβάθμια που έχει γίνει ποτέ, όλα τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους και ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, καταδικάστηκαν. Το ρολόι έδειχνε 11.49 π.μ. όταν από τα χείλη της κυρίας προέδρου, ακούστηκε το «ένοχοι».

Η ειδησεογραφία αναφέρει ότι σε χειροκροτήματα ξέσπασε το ακροατήριο, ενώ αντίστοιχο κλίμα επικρατούσε και έξω από το Εφετείο, καθώς χιλιάδες συγκεντρωμένοι, υποδέχθηκαν την ανακοίνωση με πανηγυρικό τρόπο!

Από τους 18 πολιτικούς που δικαστήκαν σε αυτή τη δίκη, οι επτά μεταξύ άλλων, Μιχαλολιάκος, Παπας, Κασιδιαρης, Λαγός, Γερμενής, κρίθηκαν ένοχοι όχι απλώς για συμμετοχή, αλλά για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι αυτός ο στενός πυρήνας της Χρυσής Αυγής εκπονούσε το σχέδιο για να γίνονται επιθέσεις και χτυπήματα που έφτασαν έως τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τα επτά αυτά πολιτικά στελέχη που καταδικάστηκαν για διεύθυνση πολιτικής οργάνωσης, ένα τόσο σοβαρό αδίκημα, που είναι πολύ πιθανό να τους ανοίξει την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

Με δεδομένο ότι κανείς εκ των κατηγορουμένων δεν ήταν στο δικαστήριο και καθώς μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας οι δικαστές καλούνται να συζητήσουν επί των αιτημάτων των συνηγόρων για αναγνώριση ελαφρυντικών (!) και βεβαίως τις ποινές, το θέμα είναι τι θα γίνει με τους επτά που απειλούνται με φυλάκιση. Κι αυτό μπορεί και να πάρει μερικές μέρες.

Νομικοί κύκλοι από την πρώτη στιγμή εκτιμούσαν ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει ήδη την προεργασία της και εφόσον εκδοθούν εντάλματα θα τα εκτελέσει, ξέροντας πού βρίσκονται οι ένοχοι, οι οποίο ως γνωστόν κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ένα άλλο ζήτημα είναι τι θα γίνει με τον Λαγό που είναι ευρωβουλευτής.

Κατά τα άλλα, το δικαστήριο κήρυξε όπως είπαμε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση.

Τραγική φιγούρα και εκείνη που κίνησε πραγματικά γη και ουρανό για να καταφέρει να αναδείξει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, είναι η μάνα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα...

Με αξιοπρέπεια, αυτή η γυναίκα, παρακολούθησε όλες τις συνεδριάσεις και περίμενε με αγωνία από το πρωί της Τετάρτης, την τιμωρία που θα επιφυλάξουν οι φυσικοί δικαστές στο δράστη και τους συμμέτοχους στο έγκλημα, καθώς έχουν πλέον συμπληρωθεί επτά χρόνια από τη δολοφονία του παιδιού της.

Απόφαση, μήνυμα της δικαιοσύνης προς την κοινωνία, που επίσης περίμενε με ξεχωριστό ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της ιστορικής αυτής δίκης.

Η Μάγδα Φύσσα, μετά το άκουσμα της απόφασης για την ενοχή της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση αλλά και της ενοχής Ρουπακιά, ξέσπασε.

Με δάκρυα στα μάτια, η Μάγδα Φύσσα φώναζε «Εσύ τους καταδίκασες Παύλο μου, μόνος σου τους καταδίκασες», σε μια συγκλονιστική στιγμή που σφράγισε μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Μάγδα Φύσσα μετά την έξοδό της από το Εφετείο με δάκρυα στα μάτια και μέσα σε χειροκροτήματα από όσους βρίσκονταν εκεί, φώναζε «Τους νίκησες γιέ μου»! Στιγμές ανθρώπινες, μακριά από το στοιχείο οποιασδήποτε πολιτική εκμετάλλευσης. Μ’ αυτή τη λογική κάνουμε και μεις την αναφορά μας στο σημερινό άρθρο μας…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ