ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μικρή ανάπαυλα!

0

Εντάξει, ότι το φετινό καλοκαίρι δεν μοιάζει με κανένα από όσα έχουμε ζήσει ως τώρα, το έχουμε εμπεδώσει τόσες φορές και το έχουμε πει. Αλλά, δεν είναι εκεί η ουσία του πράγματος. Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε καταστάσεις που τον Αύγουστο, άλλες χρονιές, θεωρούσαμε αυτονόητες.

Αλλά, ας δούμε το πρόβλημα από τη θετική του πλευρά… Αν αποφασίσουμε πως, όπως έδειξαν και δείχνουν τα πράγματα, τίποτα πια δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, τότε θα εκτιμήσουμε πιο πολύ κάποια πράγματα, όπως ας πούμε, τη ζωή.

Πάμε για ύπνο, όταν τελειώνει η μέρα και θεωρούμε ότι θα ξυπνήσουμε μια χαρά και δραστήριοι, έτοιμοι για ένα δημιουργικό πρωινό. Αλλά, δεν είναι έτσι. Όχι μόνο ο κορονοϊός, αλλά και η καθημερινότητα, μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις. Οκτώ άνθρωποι δεν ξύπνησαν ποτέ στη βόρεια Εύβοια, μόλις την περασμένη Κυριακή. Πνίγηκαν από τις δυνατές νεροποντές του… Αυγούστου!

Μερικές σκόρπιες σκέψεις, για προβληματισμό. Κρατήστε τις, καθώς όπως θα έχετε ήδη διαβάσει ήδη σε άλλο μέρος της εφημερίδας, θα είμαστε ξανά κοντά σας σε δεκαπέντε μέρες, αφού και οι άνθρωποι που εργάζονται γι’ την έκδοση του εντύπου που κρατάτε στα χέρια σας, έχουν ανάγκη να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν παίρνοντας μια ανάσα.

Και μη μελαγχολήσετε, παρακαλώ, όσοι είχατε συνηθίσει τις λιτανείες και τα πανηγύρια των ημερών. Θα σας λείψουν, το ξέρουμε, αλλά υπάρχουν κι άλλα όμορφα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε μια προσπάθεια να έρθετε πιο κοντά μέσα στην οικογένεια και να… γνωρίσετε ο ένας τον άλλον.

Ίσως ακούγονται περίεργα όλα αυτά, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά. Πόσο νομίζετε ότι ξέρετε τον ή την σύντροφό σας; Ξέρετε ίσως ότι του (της) αρέσει κάτι, αλλά γνωρίζετε το γιατί και το πώς διαμορφώθηκε έτσι η κατάσταση;

Τις περισσότερες φορές το τρέξιμο της καθημερινότητας, δεν μας επιτρέπει να κάνουμε απλά πράγματα, παρά μόνο τις υποχρεώσεις μας κι αυτές όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Ας εκμεταλλευτούμε λίγο αυτές τις μέρες για ενδοσκόπηση. Και αν διακρίνουμε ελλείψεις, ας έχουμε την ταπεινοφροσύνη για να τις διορθώσουμε.

Πέρα από το ότι θα κάνουμε καλό σε εμάς, ασφαλώς θα επωφεληθούν και οι δικοί μας άνθρωποι, ο περίγυρος μας. Το να γινόμαστε καλύτεροι, αποτελεί υποχρέωση μας.

Ακούμε συχνά να λένε με μια απαισιόδοξη σκέψη, ότι αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει με τίποτα. Ωστόσο, αναρωτιέμαι, αν οι άνθρωποι που κάνουν τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις, δοκίμασαν ποτέ να ξεκινήσουν τις αλλαγές από τον εαυτό τους.

Να μια καλή σκέψη που θα μπορούσατε να βάλετε σε εφαρμογή τις ημέρες των διακοπών σας, αν φυσικά έχετε αυτό το προνόμιο, μέσα σ’ αυτές τις πολλαπλά δύσκολες συγκυρίες.

Αντί να.. ψάχνετε τρόπους για να περάσετε την ώρα σας και να βαρυγκωμάτε που δεν καταφέρατε να ξεπεράσετε το γεγονός ότι φέτος δεν θα κάνετε ότι συνηθίζατε, πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και οργανώστε την, με πρωτότυπο τρόπο, έτσι που να τη χαρείτε και εσείς και οι άνθρωποι σας.

Δείτε το πρόβλημα ως μια μοναδική ευκαιρία να τρέξετε σε ένα αγώνα πρωτόγνωρο ίσως, αλλά που όμως θα σας δώσει όμορφα πράγματα να απολαύσετε ως καρπούς αυτή την τόσο ξεχωριστή, από κάθε άποψη, εποχή.

Ήρεμα, αποδεχτείτε μια κατάσταση που δεν μπορείτε να αλλάξετε και χαλαρώστε προσπαθώντας να κάνετε το καλύτερο που είναι μέσα στις δυνατότητες σας. Θα ξαφνιαστείτε, καθώς θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα πράγματα από όσα νομίζατε.

Και κάντε την κάθε μέρα ξεχωριστή, φωτεινή, προσανατολισμένη σε πράγματα που έχουν διαχρονική αξία και όχι ότι είναι στη μόδα και το συρμό της εποχής. Αυτή η μοναδικότητα, είναι που κάνει τη διαφορά. Θα το δείτε στην πράξη, φτάνει να το επιχειρήσετε…

Τι να πούμε κι εμείς που, αν και μας αρέσουν τα ταξίδια και οι γνωριμίες με ανθρώπους, τόπους, πολιτισμούς, θα περάσουμε φέτος όλο το καλοκαίρι στην Αθήνα; Τίποτα, απλά θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε κάποιες από τις παραπάνω προτάσεις. Καλό καλοκαίρι!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ