ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Για διαφήμιση μόνο…

0

Ποιος δεν το ξέρει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια; Αλίμονο τους, γιατί γρήγορα θα φανεί η ανεπάρκεια τους… Για τον πολυδιαφημισμένο Κοινωνικό Τουρισμό, λέμε, την τόνωση, υποτίθεται, της εγχώριας αγορά με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για να ελαχιστοποιηθεί, αν είναι δυνατόν, η φετινή χασούρα από την τουριστική βιομηχανία και να δοθεί η δυνατότητα στις ευπαθείς ομάδες των συνανθρώπων μας να απολαύσουν με ένα μικρό κόστος, διακοπές…

Το ψέμα έγκειται στο γεγονός ότι τα μπουκωμένα ΜΜΕ που πρόσκειται στην κυβέρνηση, μιλούν για χιλιάδες ωφελούμενους, πολύ περισσότερους από άλλες φορές και μάλιστα αυτή τη φορά… επιδοτούσαν και τα εισιτήρια στα πλοία, αν οι ενδιαφερόμενοι ήθελαν να πάνε σε κάποιο νησί.

Αλλά, ενώ ανακοινώθηκαν ότι ολοκληρώθηκαν οι σχετικοί πίνακες, ο κάθε ενδιαφερόμενος που είχε κάνει αίτηση, έπρεπε να πάει στη σελίδα του ΟΑΕΔ με κωδικούς του ΤΑΧΙ NET, για να δει , αποκλειστικά και μόνο την πορεία και τα αποτελέσματα της δικής του αίτησης…

Και όταν αυτό γίνονταν εφικτό, διαπίστωνε με θλίψη πως εκείνος με τη σύζυγο του που δεν είχαν κάνει ποτέ ξανά αίτηση και είναι και οι δυο άνεργοι και ανέμενε ότι η αίτηση του θα είχε εγκριθεί, έβλεπε ότι αυτή είχε απορριφθεί!

Δεν πληρούσε, λέει, τις προϋποθέσεις! Ποιες προϋποθέσεις; Φυσικά δεν έδινε ουδεμία περαιτέρω διευκρίνιση. Το γεγονός ότι το οικογενειακό εισόδημα τη χρονιά που πέρασε ήταν μηδενικό, μάλλον δεν πρέπει να έπαιζε κανένα ρόλο… Στο κάτω – κάτω, ποιος θα το μάθαινε; Εκείνοι θα συνέχιζαν να πανηγυρίζουν για τους χιλιάδες Έλληνες πως επωφελήθηκαν από τα βάουτσερ του Κοινωνικού Τουρισμού!

Είναι φορές που αναρωτιέμαι, αν και ξέρω, γιατί να οικοδομούν οι πολιτικοί, πάνω σε τόσα ψέματα; Όσο κι αν προσωρινά με την προβολή των φιλικών ΜΜΕ νομίζουν ότι αλλάζουν την εικόνα, στην πραγματικότητα, η αλήθεια δεν κρύβεται.

Η δυσαρέσκεια από τα ψέματα διογκώνεται και εκεί που υπήρχαν ίχνη εμπιστοσύνης, με πολύ καλή θέληση, αυτά δεν υπάρχουν πια.

Ετοιμαστείτε λοιπόν, τις επόμενες μέρες, να δείτε μπαράζ από κατευθυνόμενα ρεπορτάζ που θα δείχνουν τάχα μου, ανθρώπους να κρατούν περιχαρείς στα χέρια τα βάουτσερ, χαμογελώντας μέχρι τα αυτιά για τις διακοπές που θα απολαύσουν…

Κάποιοι που έχουν ζήσει την αλήθεια στο πετσί τους, θα είναι (και δικαιολογημένα…) θυμωμένοι με την κοροϊδία που υπέστησαν. Και θεωρούν τους εαυτούς τους αφελείς που πίστεψαν έστω και μια στιγμή, πως το ελληνικό κράτος μπορεί να αλλάξει και να γίνει λίγο πιο ανθρώπινο.

Αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά, χρόνια τώρα και μάλλον θα συνεχίσουν απτόητοι να κάνουν, είναι να κρύβονται πίσω από νόμους και οδηγίες χωρίς κανένα περιθώριο ελαστικότητας ή κριτήριο ανθρωπιάς.

Οι νόμοι βέβαια, είναι νόμοι, αλλά και η αληθινή ζωή έχει τις ιδιαιτερότητες της. Αλλά αυτοί δεν έχουν καμιά διάθεση, ούτε να τις δουν και πολύ περισσότερο να ασχοληθούν μαζί τους.

Πολλοί άνθρωποι, χρόνια τώρα και έχοντας δει πώς λειτουργεί το σύστημα, αρνούνται να χωνέψουν εύκολα τα μεγάλα λόγια. Άλλοι πάλι, θέλουν να δίνουν κάποια περιθώρια ανοχής, εκτιμώντας ότι, αφού όλα αλλάζουν, μπορεί ίσως να αλλάξει και το σύστημα.

Ματαιοπονούν! Οι αντιλήψεις αυτές, είναι βαθιά ριζωμένες και τίποτα δεν είναι σε θέση να τους αλλάξει τη λογική. Να τον χαίρονται λοιπόν τον «Κοινωνικό Τουρισμό τους», που όπως γίνονταν πάντα, έτσι κι αυτή τη φορά, τα βάουτσερ θα δοθούν στους δικούς τους ανθρώπους, τους αυλοκόλακες και τους συνήθεις χειροκροτητές τους.

Άλλο ένα σκληρό μάθημα, ότι δεν υπάρχει κανέναν λόγος να εμπιστευόμαστε αυτό το σάπιο και σαθρό σύστημα πραγμάτων, το οποίο πολύ σύντομα, λόγω του απαράδεκτου και προκλητικού τρόπου που λειτουργεί, οδεύει στο τέλος του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ