ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Μόσιαλος: Μάσκες και τήρηση αποστάσεων δεν προσφέρουν απόλυτη προστασία από τον κορονοϊό

0

Ένα γράφημα αναφορικά με το πόσο αποτελεσματική είναι η χρήση μάσκας αλλά και οι αποστάσεις στον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής στην ανάρτησή του παρουσιάζει μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις που προσφέρουν προστασία ως προς τη λοίμωξη ή τη μετάδοση της νόσου Covid -19. Η φυσική απόσταση αν δεν τηρείται στο 1 μέτρο το ποσοστό μετάδοσης είναι 12,8%, ενώ πάνω από ένα μέτρο απόσταση το ποσοστό μετάδοσης μειώνεται στο 2,6%.

Χωρίς τη χρήση μάσκας το ποσοστό μετάδοσης είναι στο 17,4%, ενώ με τη χρήση μάσκας μειώνεται στο 3,1%. Με την προστασία ματιών το ποσοστό μετάδοσης είναι στο 5,5%, ενώ χωρίς προστασία ματιών ανεβαίνει στο 16%.

Επίσης επισημαίνεται στο γράφημα που δημοσιεύει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, ακόμα και όταν εφαρμόζονται ορθά, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται συνδυαστικά, οι παραπάνω μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις δεν προσφέρουν απόλυτη προστασία ως προ τη λοίμωξη τη μετάδοση της νόσου Covid 19. Άλλα μέτρα προστασίας, όπως η υγιεινή των χεριών, επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται για να μειωθεί η μετάδοση.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=161024882100719&id=100045796247437

newsbeast.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ