ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Το αντιοξειδωτικό υπερτρόφιμο που μειώνει τη χοληστερόλη και ρίχνει το σάκχαρο

0

Σύμμαχος για τη μείωση της χοληστερόλης και του σακχάρου αναδεικνύεται το ελαιόλαδο.

Μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση φυτικών στερολών και στανολών έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των συγκεντρώσεων ολικής και «κακής» χοληστερόλης στο αίμα. Επιπλέον, μία δίαιτα που περιλαμβάνει την κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιολάδου (4 κουταλιές της σούπας) και περίπου 30 γραμμαρίων ξηρών καρπών ημερησίως, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου και καρδιαγγειακών προβλημάτων κατά 30% σε ομάδες ατόμων υψηλού κινδύνου.

Η έρευνα έδειξε ότι η Μεσογειακή δίαιτα έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με τις στατίνες, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της χοληστερόλης.

Έχει φανεί ότι μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λίπη, μέτρια σε υδατάνθρακες και πλούσια σε φυτικές ίνες από φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά είναι από τις αποτελεσματικότερες προσεγγίσεις για τους διαβητικούς. Αυτό βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης και στη βελτίωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Η χρήση ελαιολάδου από άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης του αίματος σε χαμηλά επίπεδα. Ενώ βοηθά στη μείωση της πιθανότητας εκδήλωσης διαβήτη στα άτομα που έχουν εντάξει στο διαιτολόγιό τους το ελαιόλαδο, σε σχέση με άλλα άτομα που προτιμούν διαφορετικά λιπαρά.

Πηγή: Τρώμε και ομορφαίνουμε – Πολύτιμα μυστικά της υγείας μας, κρυμμένα στην Ελληνική κουζίνα / Δημήτρης Κουρέτας & Ηλίας Μαμαλάκης – Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ