ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Κοινωνική απαίτηση ο χαρακτηρισμός του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου ως «Άγονο Κατηγορίας Α’» για την επίλυση του ζητήματος της χρόνιας υποστελέχωσης του»

0

«Κοινωνική απαίτηση ο χαρακτηρισμός του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου ως  «Άγονο Κατηγορίας Α’» για την επίλυση του ζητήματος της χρόνιας υποστελέχωσης του»

Τις παθογένειες του συστήματος υγείας που επικρατούν στο Ρέθυμνο, αναδεικνύει για ακόμα μία φορά με κοινοβουλευτική παρέμβαση – Ερώτησή του, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης.

Όπως ο Μ. Χνάρης αναφέρει, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου συνεπάγονται την υποβάθμιση και των υπόλοιπων δομών πρωτοβάθμιας υγείας του νομού, δημιουργώντας στους πολίτες ένα αίσθημα συνεχούς αβεβαιότητας και ανασφάλειας.

Ειδικότερα, επισημαίνει ότι οι προσωρινές λύσεις που εξακολουθεί να εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών αυτών, όπως είναι: τα «εντέλλεσθε», η υπερεφημέρευση, η συνεργασία με ιδιώτες ιατρούς με την έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών καθώς και οι επαναλαμβανόμενες άγονες προκηρύξεις λόγω έλλειψης των απαραίτητων κινήτρων (οικονομικών, στεγαστικών και επιστημονικών) για την προσέλκυση  ενδιαφερόμενων, δεν επαρκούν.

Γι’ αυτό το λόγο προκρίνεται ως επιτακτική ανάγκη και κατόπιν σχετικής πρότασης της νέας Διοίκησης του Νοσοκομειακού Ιδρύματος Ρέθυμνου, ο χαρακτηρισμός του ως «Άγονο Κατηγορίας Α’» με την ταυτόχρονη προκήρυξη όλων των κενών ιατρικών θέσεων οι οποίες επί του παρόντος αριθμούνται στις 22, με σκοπό την πλήρη στελέχωσή του για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Συνοψίζοντας, ο Μ. Χνάρης επισημαίνει ότι: «Το αίτημα αυτό για την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας και για το χαρακτηρισμό του ως κατηγορίας τύπου ‘Α από άγονη περιοχή Β’ κατηγορίας που ισχύει μέχρι και σήμερα, κρίνεται ορθή και επιβεβλημένη καθώς πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις προς τούτο, όπως είναι: η γεωγραφική θέση και κατανομή του Ρεθύμνου, οι ιδιαιτερότητες του πληθυσμού και οι αυξημένες ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες σε ένα νομό, δεδομένης και της αυξημένης τουριστικής κίνησης που παρουσιάζει το Ρέθυμνο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο».

Κατόπιν των ανωτέρω ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

Εάν προτίθεται να κάνει δεκτό το αίτημα για το χαρακτηρισμό του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου ως «Άγονο Κατηγορίας Α’» με τη ταυτόχρονη προκήρυξη όλων των κενών ιατρικών θέσεων και τη χορήγηση των κατάλληλων κινήτρων (οικονομικών, στεγαστικών και επιστημονικών) για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού με απώτερο σκοπό την άμεση στελέχωση του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ