ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Άνοιξη στον Ψηλορείτη

0

Άνοιξη! Και η φύση του Ψηλορείτη γεμίζει με χρώματα και αρώματα που μοναδικής ομορφιάς!

Για ακόμα μια φορά ο καλλιτέχνης φωτογράφος από την Αξό Αντώνης Δαφέρμος – Γουϊλι, απαθανάτισε σπάνια κρητικά λουλούδια στις πλαγιές τους Ψηλορείτη, τα οποία φύονται στο νησί μας και έχουν αντίστοιχη ονομασία όπως η Tulipa Cretica και το Arum Creticum αλλά και λουλούδια, χαρακτηριστικά της Ανατολικής Μεσογείου όπως το  Arabis alpina Orchis Quadripunctata.

Arabis Alpina: Το αλπικό κάρδαμο, είναι ένα ανθοφόρο φυτό της οικογένειας Brassicaceae, εγγενές σε ορεινές περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας και Ανατολικής Αφρικής, της Κεντρικής και Ανατολικής Ασίας και σε μέρη της Βόρειας Αμερικής.
Arum Creticum: Το κρητικό arum, είναι ένα είδος της οικογένειας των ανθοφόρων φυτών Araceae, εγγενές στο νησί της Κρήτης, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη νοτιοδυτική Τουρκία. Αυτό το ημι - αειθαλές κονδυλώδες πολυετές φυτό που σχηματίζει συστάδες έχει μεγάλα φύλλα σε σχήμα βέλους.
Orchis Quadripunctata: Η Όρχις η τετράστικτη, είναι ένα είδος ορχιδέας που εντοπίζεται από την νότια Ιταλία έως την ανατολική Μεσόγειο.
Tulipa Cretica: Η Κρητική τουλίπα είναι είδος ανθοφόρου φυτού της οικογένειας των Λειριοειδών και είναι ενδημικό της Κρήτης.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ