ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παράλληλο μηχανογραφικό στο δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου – Δείτε τις ειδικότητες της σχολής

0

Από την Τρίτη 21 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους οι φετινοί τελειόφοιτοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που έχουν ή δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) έτους 2022 θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο σε χρονικό διάστημα το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με απόφαση την οποία υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας Γ. Βούτσινος οι ειδικότητες για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στο Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο Παράλληλο Μηχανογραφικό στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 είναι οι παρακάτω:

1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
3. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ
ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-
DEVELOPER/VIDEO GAMES)
6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ

Οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων που δύνανται να επιλέξουν κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Ο τρόπος κατάρτισης των πινάκων κατάταξης και τα κριτήρια επιλογής καθορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Σε περίπτωση ισοβαθμίας εισάγονται όλοι οι υποψήφιοι που ισοβαθμούν.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2022. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εισακτέων στα Α.Ε.Ι. και τα Ι.Ε.Κ.

Σε καθεμία από τις παραπάνω ειδικότητες, θα εισαχθούν 20 σπουδαστές. Σε αυτές τις ειδικότητες θα προσφερθούν και επιπλέον θέσεις στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. ΕΔΩ τον Σεπτέμβριο για εγγραφές εκτός Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Ενδέχεται να προστεθούν άλλες ειδικότητες για εγγραφές εκτός παράλληλου μηχανογραφικού.

Η φοίτηση στο ΔΙΕΚ Ρεθύμνου είναι δωρεάν, διαρκεί τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα εξάμηνο επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης. Το ΔΙΕΚ Ρεθύμνου βρίσκεται στα Περιβόλια, Ρεθύμνου, Εμμανουήλ Παχλά και Σωτήρη Πέτρουλα. Τηλέφωνο 2831053969. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.iekreth.gr.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ