ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αλλάζει ο ξύλινος διάδρομος για την ασφάλεια των περιπατητών

0

Για οριστική λύση πάει το ζήτημα που έχει προκύψει με τον ξύλινο διάδρομο της παραλίας, ο οποίος σύντομα θα αλλάξει υλικό και όψη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όσοι τον  χρησιμοποιούν θα είναι ασφαλείς.   

Άμεσα θα εκτελεστεί η πρώτη φάση που θα αφορά στην απομάκρυνση στοιχείων της υφιστάμενης κατασκευής και την τοποθέτηση αδρανούς υλικού (χαλίκι) το οποίο και θα σταθεροποιηθεί για την διασφάλιση της εύκολης και ακίνδυνης πρόσβασης.

Η ολοκλήρωση του έργου θα πραγματοποιηθεί σε δεύτερη φάση και κατά το τέλος της θερινής περιόδου, με την τοποθέτηση των τελευταίων υλικών προκειμένου ο διάδρομος να πάρει την τελική του μορφή.

Ωστόσο και μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα αποτραπεί η πρόσβαση στον διάδρομο με πληροφοριακές πινακίδες και κορδέλα σήμανσης.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου αναφέρει: «σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης απεφάσισε την υποβολή αιτήματος στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου για την εφαρμογή μέτρων αποτροπής πρόσβασης στον διάδρομο του αμμώδους τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένος, με πληροφοριακές πινακίδες και κορδέλα σήμανσης, εφόσον θα πρέπει να εκτελούνται εργασίες συντήρησης έως της οριστικής επίλυσης του προβλήματος αυτού.

Ταυτόχρονα και με γρήγορους ρυθμούς γίνεται η κατάρτιση όρων της οριστικής επίλυσης του ζητήματος, ούτως ώστε να μην επίκειται ο παραμικρός κίνδυνος για τους διερχόμενους. Η πρώτη φάση που θα εκτελεστεί άμεσα, θα αφορά στην  απομάκρυνση των υφιστάμενων στοιχείων και πλήρωση με αδρανές υλικό το οποίο και θα σταθεροποιηθεί για την διασφάλιση της εύκολης και ακίνδυνης πρόσβασης. Ακολούθως και μετά το τέλος της θερινής περιόδου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση των εργασιών που θα επιφέρει την οριστική μορφή του διαδρόμου σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και υπό την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με την οποία ήδη βρισκόμαστε σε επαφή.

Στην έκτακτη συνεδρίαση επίσης καθορίσθηκε το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών της πρώτης φάσης που δεν θα ξεπεράσει τις πέντε ημέρες, καθώς και ο τρόπος πραγματοποίησής τους ώστε να προκληθεί η ελάχιστη δυνατή όχληση για την ποιότητα ζωής όλων μας κατοίκων και επισκεπτών.

Παρότι ο  διάδρομος έπρεπε να αποτελεί πεζόδρομο και μόνο, συχνά γίνονταν χώρος διέλευσης αυτοκινήτων και γενικά τροχοφόρων, αλόγων, πατινιών και ποδηλάτων και προς τούτο όλοι έχουμε γίνει αυτόπτες μάρτυρες με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται μη αναστρέψιμα ο φορέας στήριξης του έργου. Είμαστε βέβαιοι ότι το κοινό του Ρεθύμνου και των επισκεπτών αυτού αναγνωρίζει ότι η ασφάλεια είναι το κυρίαρχο ζητούμενο και επιτρέπει την προβολή του σημαντικού προϊόντος που λέγεται Ρέθυμνο.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού για την πιθανή όχληση  και θεωρούμε δεδομένο ότι, αν και η χρονική στιγμή δεν είναι η κατάλληλη, η άμεση επέμβαση είναι επιθυμητή από όλους μας.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ