ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συναυλία του ΟΚΑΝΑ στο Ρέθυμνο

0

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας

Με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το  Πολυδύναμο Κέντρο, η Κινητή Μονάδα Παρέμβασης και η Πρότυπη Μονάδα Θεραπείας Εξαρτήσεων του ΟΚΑΝΑ στο Ρέθυμνο, διοργανώνουν συναυλία με τον καλλιτέχνη κρητικής μουσικής Πέτρο Μαρούλη, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου την Πέμπτη  23 Ιουνίου 2022 και ώρα 21:00μμ.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορευτική ομάδα «ΕΛΠΙΔΕΣ» των Πυρρίχιων Δρώμενων. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται στο χώρο διαδραστικά δρώμενα με λιθοχαρακτική και σταυρόλεξο, και θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό με τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δομών του ΟΚΑΝΑ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο των εξαρτήσεων προσκαλώντας το κοινό σε μια συνάντηση  χαράς, διασκέδασης και δημιουργίας.

Το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ στο Ρέθυμνο, αποτελούν δύο νέες δομές του ΟΚΑΝΑ, που εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης του θεραπευτικού δικτύου δομών και υπηρεσιών του Οργανισμού, με στόχο την ολιστική και ουσιαστική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Την ίδια στιγμή, η Πρότυπη Μονάδα Θεραπείας Εξαρτήσεων (ΜΟΘΕ) είναι η παλαιότερη δομή του ΟΚΑΝΑ στο Ρέθυμνο με δέκα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων παρέχοντας συνεχή φροντίδα και υποστήριξη στα άτομα που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών και αιτούνται θεραπείας.

Το Πολυδύναμο Κέντρο παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις ομάδες εξαρτημένων από 18 ετών και αφορά σε εξαρτήσεις από νόμιμες ή/και παράνομες ουσίες. Επίσης, παραπέμπει σε εξειδικευμένες δομές του ΟΚΑΝΑ ή άλλες δομές υγείας εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Η Κινητή Μονάδα Παρέμβασης απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από παράνομες ουσίες και δεν είναι ενταγμένα σε κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα. Τα στελέχη παρέχουν υπηρεσίες άμεσης ιατρικής φροντίδας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξη, ενώ παράλληλα επιχειρείται η διασύνδεση των ατόμων με θεραπευτικά προγράμματα και κοινωνικές δομές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ