ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ετήσια εκδήλωση ΔΙΕΚ Ρεθύμνου 2022

0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκδήλωση του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή 10 μέχρι την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022  στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.

Στην Εκδήλωση παρουσιάστηκε η δουλειά των καταρτιζομένων στα δώδεκα τμήματα και τις οκτώ ειδικότητες που λειτούργησαν μέσα στη χρονιά: Γραφιστικής, Βρεφονηπιοκόμων, Εργοθεραπείας, Λογιστικής, Τουρισμού, Ηλεκτρολογίας, Αρχαιοφυλάκων και Βοηθών Φαρμακείου.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου λειτουργεί από το 1995 με προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε ειδικότητες που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος της σύγχρονής εφαρμοσμένης επιστήμης και τεχνολογίας και των εφαρμοσμένων τεχνών. Στα εικοσιεφτά χρόνια λειτουργίας του το ινστιτούτο υποδέχθηκε πάνω από 3800 καταρτιζόμενους σε εκατοντάδες τμήματα και δεκάδες ειδικότητες.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να προβάλλει το πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο της σχολής, που σκοπό έχει την επαγγελματική ενδυνάμωση των καταρτιζόμενων και τη διάπλαση των μελλοντικών επαγγελματιών. Επίσης μέσω της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες να λάβουν ένα μικρό δείγμα από τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που ανέπτυξαν οι καταρτιζόμενοι μας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά κυρίως όλες και όλους που ανταποκρίθηκαν με τη συμμετοχή τους. Η ανταπόκριση αυτή, αλλά και μικρές και μεγάλες κατακτήσεις που επιτεύχθηκαν στο έτος αυτό, μας δίνουν τη δύναμη για να συνεχίσουμε.

Επισυνάπτεται υλικό από την εκδήλωση:

Η φοίτηση για τους καταρτιζόμενους των Δημοσίων ΙΕΚ είναι δωρεάν, προβλέπεται επιδοτούμενη πρακτική άσκηση με το 80% του κατώτατου μισθού, στεγαστικό επίδομα, επίδομα τέκνου, παράταση τριτεκνίας, αναβολή στράτευσης, πάσο, πρόσβαση σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα εντός και εκτός Ελλάδας, απόκτηση διπλώματος επιπέδου 5 στο εθνικό και ευρωπαϊκό σύστημα αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων (NQF και EQF) κα.

Στην ιστοσελίδα του Δημόσιου ΙΕΚ Ρεθύμνου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή και φοίτηση στις νέες ειδικότητες.iekreth.gr.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου βρίσκεται στα Περιβόλια Ρεθύμνου, Εμμανουήλ Παχλά και Σωτήρη Πέτρουλα. Τηλέφωνο 2831053970.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ