ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης στο έργο Β.Ο.Α.Κ.- Επισκοπή - Μυριοκέφαλα - Όρια Νομού, Αργυρούπολη - Όρια νομού Χανίων

0

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, συνοδευόμενη από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και τον ανάδοχο εργολάβο επισκέφτηκε χτες τα οδικά  τμήματα Β.Ο.Α.Κ.- Επισκοπή - Μυριοκέφαλα - Όρια Νομού, Αργυρούπολη - Όρια νομού Χανίων, όπου εκτελούνται επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών, προϋπολογισμού 1.500.000 €. από την Π.Ε. Ρεθύμνης.         

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Β.Ο.Α.Κ προς Επισκοπή -Αργυρούπολη – Μυριοκέφαλα. Συγκεκριμένα, κατασκευάζονται σε μεγάλο τμήμα επενδεδυμένες τάφροι και τοποθετούνται στηθαία ασφαλείας. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο οριστικής αντιμετώπισης των  προβλημάτων κατολισθήσεων και καθιζήσεων, που εγκυμονούν κινδύνους για τους διερχόμενους από την επαρχιακή οδό, κατασκευάζονται τοιχία αντιστήριξης, τα περισσότερα   με φρεατοπασσάλους σε όλα τα τμήματα που τα προβλήματα στο έδαφος είναι σε μεγαλύτερο βάθος. Προβλέπεται επίσης κατά τμήματα ασφαλτόστρωση.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Ένα πολύ σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας, που εκτελείται από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης στα οδικά τμήματα Β.Ο.Α.Κ.- Επισκοπή - Μυριοκέφαλα - Όρια Νομού, Αργυρούπολη - Όρια νομού Χανίων, είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και βάσει προγράμματος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι εργασίες, που εκτελούνται αφορούν παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, όπως η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, αλλά και αποκατάστασης των ζημιών (κατολισθήσεις, καθιζήσεις), που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ