ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Ν.Ε. Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για το άνοιγμα των σχολείων

0

Ανερυθρίαστα η υπουργός παιδείας δήλωσε ότι «η πρώτη εβδομάδα στα σχολεία κύλησε ομαλά» ένιωσε υπερήφανη για τα πολλά τεστ που έγιναν και τα πολλά κρούσματα σε μαθητές που εντοπίστηκαν και δίπλα σε κάθε ένσταση που διατυπώνεται δηλώνουν ότι αυτό κάνουν όλες οι χώρες. Οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς λέγοντας ότι θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία αργότερα γιατί είναι τεμπέληδες. Οι δηλώσεις θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα. Όταν

-κλείσαμε  με 5000 κρούσματα και ανοίξαμε με κρούσματα που ξεπερνούν τις 30000

-η νέα μετάλλαξη είναι πολύ πιο μεταδοτική και απλώνεται με ασύλληπτο τρόπο

-έχουμε από τους  μεγαλύτερους δείκτες θνησιμότητας στο δυτικό κόσμο

-η μόνη διαφορά στα σχολεία με το νέο χρόνο είναι το ένα τεστ παραπάνω(και αυτό μόνο για την πρώτη εβδομάδα) και η μείωση της καραντίνας για όποιον νοσεί από 10 σε 5 μέρες. Τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια τα παγουρίνα και οι μάσκες αλεξίπτωτα δόθηκαν πέρσι ,τα παράθυρα συνεχίζουν να είναι ανοιχτά, και για να κλείσει το τμήμα πρέπει να νοσήσουν οι μισοί μαθητές.

-τα σχολεία γίνονται εστίες υπερμετάδοσης και διασποράς του ιού στην τοπική κοινωνία όχι μόνο γιατί  οι μαθητές που βγήκαν θετικοί  πχ την Τρίτη και την Τετάρτη  μετέδιδαν τις προηγούμενες μέρες τον ιό ,αλλά γιατί έχουμε 25αρια τμήματα ,πληρότητα στα λεωφορεία και taxi που εκτελούν μεταφορές μαθητών από και προς το σχολείο, γιατί μειώθηκαν οι ώρες που διατίθενται οι καθαρίστριες στα σχολεία για να κάνουν απολύμανση κατά την διάρκεια της λειτουργίας τους(την ώρα των διαλειμμάτων),γιατί τέλος έχουμε συγχρωτισμό πολλών διαφορετικών τάξεων στο ολοήμερο.

Τα παραπάνω είχαν σαν συνέπεια μεγάλος αριθμός γονιών να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ,άλλοι γονείς να πηγαίνουν να πληρώνουν για rapid και μοριακά για να λύσουν τις απορίες και τις ανησυχίες τους, άλλους γονείς να ψάχνουν ποιος θα κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι που βγήκαν θετικά(οι άδειες ειδικού σκοπού για γονείς δεν προβλέπονται) ,τους εκπαιδευτικούς να ψάχνουν πως θα καλύψουν τους εκπαιδευτικούς που νόσησαν.

Αυτό που καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω είναι ότι η κυβέρνηση των «αρίστων» για το μόνο που νοιάζεται είναι η εικόνα της και η αφήγηση ότι έγινε το καλύτερο δυνατό. Στην ουσία μετακυλύει τις δικές της ευθύνες στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Πίσω από την ατομική ευθύνη τόσο των γονιών για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων σε αυτές τις συνθήκες κρύβεται η ανεπάρκεια μια κυβέρνησης να αναλάβει τις ευθύνες της και να σχεδιάσει ένα ασφαλές  άνοιγμα των σχολείων.

Καλούμε την κυβέρνηση να βγει από την φούσκα εικονικής πραγματικότητας  στην οποία ζει και να αναλάβει δράσεις για μείωση αριθμού μαθητών ,συστηματική ιχνηλάτηση του ιού στον πληθυσμό και τη στήριξη των δημόσιων δομών υγείας ή μήπως το να ζητάμε το αυτονόητο είναι αδιανόητο για αυτήν την κυβέρνηση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ