ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Σύλληψη για μπαλωθιές σε γλέντι

0

Υπεράνω του νόμου παραμένουν οι «πιστολέρο» σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί τραγωδίες από αδέσποτες σφαίρες που δέχτηκαν παιδιά.

Οι μπαλωθιές σε γλέντι της Κρήτης, χθες Κυριακή, 16 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου, προκάλεσαν την ενεργοποίηση της αστυνομίας, της οποίας η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά από καταγγελίες κατοίκων της πόλης.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, συνέλλαβαν με την αυτόφωρη διαδικασία έναν άνδρα ηλικίας περίπου 50 ετών, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα του ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη για άσκοπους πυροβολισμούς.

Η έρευνα διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Πέφτει με ταχύτητα που μπορεί να σκοτώσει

Υπενθυμίζεται η τραγωδία που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών τον Ιούνιο του 2019, όταν 11χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της γιορτής από αδέσποτη σφαίρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δύναμη και η ταχύτητα με την οποία μπορεί να χτυπήσει μία σφαίρα, μέσω της ανάλυσης τροχιάς της από τη στιγμή που εκπυρσοκροτήσει το όπλο, πάρει το μέγιστο ύψος καμπύλης και αρχίσει την καθοδική της πορεία, πέφτοντας στο έδαφος, είναι τριπλάσια σε σχέση με την ταχύτητα που έχει όταν φύγει από το όπλο.

Έτσι μια σφαίρα μπορεί να σκοτώσει ακαριαία όχι μόνο τη στιγμή που εκπυρσοκροτεί το όπλο, αλλά και τη στιγμή που φτάνει προς το έδαφος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ