ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανώγεια: Κατακλύστηκε από χιλιάδες εκδρομείς ο ορεινός όγκος του Ψηλορείτη

0

 «Κοσμοπλημμύρα» και αυτό το Σάββατο 15 και την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου στα χιονισμένα Ανώγεια. Από το Ανωγειανό αόρι έως και το οροπέδιο της Νίδας και σήμερα επικρατούσε το αδιαχώρητο από τους χιλιάδες επισκέπτες - λάτρεις του χιονιού και των αποδράσεων

  •     «Κοσμοπλημμύρα» σήμερα στα χιονισμένα Ανώγεια
  •     Σε ειδυλλιακό τοπίο μετέτρεψε τις βουνοπλαγιές του Ψηλορείτη ο «Διομήδης»
  •     Επί ποδός η δημοτική Αρχή Ανωγείων για την διευκόλυνση των χιλιάδων επισκεπτών
  •     «Δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα» στις ταβέρνες της ορεινής κωμόπολης
  •     Χαμόγελα χαράς για τους επαγγελματίες των Ανωγείων
  •     «Το χιονοδρομικό κέντρο θα "απογειώσει" την επισκεψιμότητα στα Ανώγεια»
  •     Υψηλές πληρότητες καταγράφουν καταλύματα και παραδοσιακοί ξενώνες

Την τιμητική του είχε και αυτό το Σαββατοκύριακο ο «παγωμένος» ορεινός όγκος του Ψηλορείτη, ο οποίος «βούλιαξε» κυριολεκτικά από τους χιλιάδες εκδρομείς - λάτρεις του χιονιού, που δεν έχασαν την ευκαιρία να ξεσκάσουν και να γίνουν για λίγο παιδιά παίζοντας με το χιόνι.

Η σημαντική χιονοκάλυψη - που «έφερε» στο πέρασμά του ο Διομήδης - μετέτρεψε τον Ψηλορείτη σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, που ακόμα και καλύτερος ζωγράφος δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει στον καμβά του.

 

Πέρα από τις χιονισμένες βουνοπλαγιές του Ψηλορείτη, την τιμητική τους είχαν το μεσημέρι και οι ταβέρνες των Ανωγείων στις οποίες δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα. Οι κυριακάτικοι εκδρομείς μετά το παιχνίδι με τις χιονόμπαλες, έκαναν απαραιτήτως μια στάση στα καταστήματα της ορεινής κωμόπολης για να γευτούν δίπλα στο τζάκι τις παραδοσιακές λιχουδιές του τόπου.

Ιδιαίτερα αυξημένες όμως είναι και οι πληρότητες στα καταλύματα και τους ξενώνες των Ανωγείων, που και αυτό το Σαββατοκύριακο φιλοξενούν επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ωστόσο, εκείνο που προσδοκούν οι επαγγελματίες είναι να πάρει να σύντομα «σάρκα και οστά» το χιονοδρομικό κέντρο των Ανωγείων, το οποίο θα μετατρέψει την περιοχή σε ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό.

Με βάση πάντως τα μέχρι στιγμής στοιχεία η κίνηση στα «παγωμένα» Ανώγεια βαίνει αυξανόμενη και στην διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ