ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στην Αγία Γαλήνη η 19χρονη Ζάρα - Κάνει το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροπλάνο

0

Στην πανέμορφη Αγία Γαλήνη βρέθηκε η 19χρονη Ζάρα Ράδερφορντ, που κάνει τον γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροπλάνο

Εντυπωσιασμένη από την επίσκεψη της στο Θέατρο Δαίδαλου και Ίκαρου στην Αγία Γαλήνη, έμεινε η 19χρονη Ζάρα Ράδερφορντ η οποία ενημερώθηκε για την πρώτη πτήση που έκαναν κατά τη μυθολογία ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος ενώ στη συνέχεια κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο.

Την Ζάρα συνόδευαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας κ. Νίκος Μακράκης και η κ. Κατερίνα Καλλιγιαννάκη από την Αερολέσχη Τάλως Ηρακλείου ενώ θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στην 19χρονη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαίδαλος - Ίκαρος κ. Μιχάλης Τρουλινός, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Γαλήνης κ. Χρυστοφάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βελγο - Ολλανδών κ. Henk Raaimakers, ο Πρόεδρος Ικαριωτών Κρήτης κ. Φάνης Μαυρογιώργης και άλλοι φορείς.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, με τον κ. Μακράκη να ενημερώνει την 19χρονη και για το σημαντικό όπως τόνισε εγχείρημα που θα λάβει σάρκα και οστά εντός του 2022 και αφορά τη δημιουργία της Διεθνούς Αεραθλητικής Ακαδημίας στην Αγία Γαλήνη.  Σύμφωνα με τον ίδιο, η έδρα της Διεθνούς Αεραθλητικής Ακαδημίας θα φιλοξενηθεί σε μια μεγάλη αίθουσα παλιού σχολείου, που τους παραχωρεί ο Δήμος.  Η αίθουσα αυτή θα διαμορφωθεί και θα περιλαμβάνει συνεδριακούς χώρους και όχι μόνο.

Εντωμεταξύ, η κακοκαιρία «Διομήδης»… φρέναρε τα σχέδια της 19χρονης Ζάρα καθώς το υπερελαφρό αεροσκάφος δεν απογειώθηκε σήμερα από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με προορισμό τη Σόφια.

Όπως είναι γνωστό η Βελγο-Βρετανή φιλοδοξεί να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, ως η νεότερη γυναίκα που κάνει το γύρο του κόσμου με υπερελαφρό αεροσκάφος, επισκεπτόμενη 52 χώρες σε πέντε ηπείρους. Η 19χρονη έφτασε στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 9 Ιανουαρίου, με την ίδια να περιγράφει στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ ΤV τις δυσκολίες του όλου εγχειρήματος. Πάντως, το όνειρο της θα γίνει… πραγματικότητα σε λίγες μέρες, οπότε βρεθεί στο Βέλγιο, τον τελευταίο σταθμό του πολύμηνου αυτού ταξιδιού, το οποίο μαγνήτισε τα βλέμματα πολιτών, σε Παγκόσμιο επίπεδο!

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ