ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: 2η συναντηση του Δικτύου για μια άλλη παιδαγωγική στο δημόσιο σχολείο

0

Το «Δίκτυο για μια άλλη παιδαγωγική στο δημόσιο σχολείο» σε διοργάνωση του Συλλόγου Πολιτών για τη μελέτη της ελευθεριακής εκπαίδευσης «το Σπόρι» σας προσκαλεί στην 2η Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4/12/2021 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου στις 10:00.

Πριν 3 χρόνια, ξεκίνησε η παιδαγωγική μας συνάντηση με την ενεργό συμμετοχή στο «Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων Κρήτης» που πραγματοποιούταν στο Ρέθυμνο. Στο μεσοδιάστημα ζήσαμε μεγάλες χαρές συμμετέχοντας στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Κρήτης (2020-2021) για την παιδαγωγική Freinet αλλά και ισχυρές αγωνίες λόγω των υγειονομικών μέτρων που έθεσαν μια άνω τελεία στη δια ζώσης επικοινωνία μας. Δύο χρόνια μετά και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την δεύτερη, για φέτος, συνάντηση της παιδαγωγικής μας συντροφιάς.

Το Δίκτυο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλων των ειδικοτήτων. Σκοπός μας είναι ο παιδαγωγικός διάλογος μεταξύ συναδέλφων/ισσών που βλέπουν προοπτική στον αγώνα για ένα δημόσιο δημοκρατικό σχολείο, ανοικτό και συνεργατικό μέσα από μια πολυεπίπεδη διάδραση: ανταλλαγή απόψεων, εργαλείων και εμπειριών, εμβάθυνση σε διαφορετικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις. Με τρόπο βιωματικό και άμεσα δημοκρατικό προσεγγίζουμε ιδέες και πρακτικές για ένα «άλλο» δημόσιο σχολείο.

Πρόγραμμα 2ης Συνάντησης:

9:30 – 10:00 : Προσέλευση ( δυτική πύλη 9ου Δ.Σ Ρεθύμνου, επί της οδού Ανωγείων προς Ειδικό Σχολείο)

10:00 –10:30 : Καλωσόρισμα- γνωριμία νέων μελών

10:30 – 11:30 : “Φιλοσοφία στη θεωρία”

Παρουσίαση- συζήτηση:Δημήτρης Αλεξάκης: Ε.ΔΙ.Π, τμήμα Κοινωνιολογίας

11:30 – 12:00 : Διάλειμμα

12:00 – 13:00 : Βιωματικό εργαστήρι: “Φιλοσοφία στην τάξη”

Εμψύχωση: Απόστολος Αδαμίδης, δάσκαλος, 16ο Δ.Σ Ρεθύμνου.

13:00 – 13:30 : Συνέλευση Δικτύου

Δηλώστε συμμετοχή
Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης θα θέλαμε να μας αποστείλετε το συντομότερο δυνατό ένα μήνυμα στο: [email protected] αναγράφοντας:

ονοματεπώνυμο, σχολείο, τηλέφωνο, δηλώνοντας τη συμμετοχή σας στην 2η συνάντηση του Δικτύου για μια άλλη παιδαγωγική στο δημόσιο σχολείο (Ρέθυμνο).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ