ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αναζητώντας επαγγελματικούς ορίζοντες με τα τρακτέρ της Johndeere στο κατάστημα Προβιάς

0

JOHN DEERE ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΡΟΒΙΑΣ

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.-Ρεθύμνου (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρεθύμνου), πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου του 2021 διδακτική επίσκεψη στην εταιρεία αγροτικών μηχανημάτων ΠΡΟΒΙΑΣ. Τα αγροτικά μηχανήματα της εταιρείας, κυρίως τα τρακτέρ εντυπωσίασαν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η ενημέρωση που προσφέρθηκε από το προσωπικό της εταιρείας ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και λύθηκαν πολλές απορίες που είχαν οι μαθητές  για τη χρήση του κάθε μηχανήματος. Εντυπωσιακή ήταν και η επίσκεψη στο συνεργείο της εταιρείας όπου οι μαθητές είδαν  την διαδικασία επισκευής των αγροτικών μηχανημάτων.

Η  δράση του σχολείου βοήθησε στην κοινωνική αλληλεπίδραση των μαθητών/τριων, καθώς και στην δια ζώσης επαφή με έναν κλάδο που τους ενδιαφέρει αφού στο σχολείο λειτουργεί  Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος. Η επαφή με ανθρώπους της εταιρείας  και η προσφορά ενημερωτικού υλικού, βοήθησε σημαντικά στον σχολικό προσανατολισμό τους δίνοντας τους γνώσεις και εμπειρίες σε ένα τομέα που θα μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν μελλοντικά εάν το θελήσουν.

Οι καθηγητές που συνόδευσαν τους μαθητές ήταν ο κ. Μαρκουλάκης Νικόλαος, η κ. Γκίλια Ουρανία, η κ. Μπακατσάκη Κων/να ,η κ .Ντόβα Βασιλική και ο κ.Λαμπαθάκης Μιχαήλ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ