ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Έχω τη θεσμική και κυρίως την ηθική υποχρέωση να λειτουργήσω, κατά τρόπο αντικειμενικό, διαφανή και αμερόληπτο»

0

Εκλέχθηκε μετά από μυστική ψηφοφορία υπό τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος» που συστάθηκε με πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στηρίχθηκε από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται άρθρο 144 του ΚτΒ για τη συγκρότηση και λειτουργία των εξεταστικών επιτροπών με βάση και τις αντίστοιχες διατάξεις που ρυθμίζουν τη συγκρότηση και λειτουργία των διαρκών επιτροπών. Πρόεδρος της Επιτροπής εκλέχθηκε κατά πλειοψηφία ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ακολουθεί η δήλωση του Ρεθεμνιώτη Βουλευτή που καθορίζει το πλαίσιο για τη λειτουργία της επιτροπής  τονίζοντας πως βασικός στόχος είναι «οι Έλληνες πολίτες  να γνωρίσουν όλη την αλήθεια».

«Δημοκρατία με ποιότητα και βάθος έχεις όταν η αντιπολίτευση διαθέτει αποτελεσματικά θεσμικά εργαλεία ελέγχου της Κυβέρνησης.

 Ένα τέτοιο εργαλείο είναι (και) η δυνατότητα της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας να υποβάλλει προτάσεις για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών χωρίς να απαιτούνται οι ψήφοι της πλειοψηφίας. Δυνατότητα που εισηγήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  πριν τις εκλογές του 2019 και που έγινε πράξη με την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

 Αυτή τη θεσμική ευκαιρία αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της εκστρατείας ενημέρωσης για την προστασία του κοινού έναντι του κορονοϊού καθώς και την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων μιας συγκεκριμένης εταιρίας. 

Σε αυτή την πρώτη επιτροπή, σε μια  ιστορική στιγμή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά και για την ποιότητα της λειτουργίας του πολιτεύματος, έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Παρότι προέρχομαι από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία αυτής της επιτροπής, έχω τη θεσμική και κυρίως την ηθική υποχρέωση να λειτουργήσω,  κατά τρόπο αντικειμενικό, διαφανή και αμερόληπτο.

Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετράει είναι οι Έλληνες πολίτες  να γνωρίσουν όλη την αλήθεια. Και σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι εγγυητής».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ