ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

H N.E. του ΚΙΝ.ΑΛ. για τους δασικούς χάρτες

0

Μετά την  ανάρτηση των δασικών χαρτών του Νομού Ρεθύμνης διαπιστώθηκε η ύπαρξη  μεγάλου αριθμού σφαλμάτων που  οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες ιδιοκτήτες.  Οι  εκτάσεις αυτές δε φαίνονται απλά δασικές στο χάρτη αλλά είναι και  δεσμευμένες ιδιοκτησιακά υπέρ του δημοσίου,  στερώντας  από τους πολίτες  τις ιδιοκτησίες τους. Το 63% περίπου της έκτασης του νομού μας  χαρακτηρίστηκε  δασικό και παρουσιάζει αδυναμία  να αξιοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο.

Η κατάρτιση των δασικών χαρτών πρέπει να είναι  αναπτυξιακό εργαλείο  για το κράτος και τους πολίτες. Είναι αδιανόητο σε περίοδο πανδημίας και οικονομικής κρίσης  ο κόσμος να  επιβαρύνεται   οικονομικά και γραφειοκρατικά  για την ιδιοκτησία του.

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που επηρεάζει τις ζωές των πολιτών  του νομού μας θα έπρεπε να έχει γίνει ακριβέστερη  αποτύπωση  που θα σεβόταν  τις αποφάσεις του ίδιου του κράτους. Αυτή την  ώρα οι πολίτες δεν πρέπει να δείξουν εφησυχασμό  και να ολιγωρήσουν  αλλά με  οργάνωση και   υπευθυνότητα,     να δουν πώς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτή τη κατάσταση.

Για το  θέμα που έχει προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών  ο  Γραμματέας  της Κ.Ο.  του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε σχετική επερώτηση στη βουλή.

Εμείς ως Νομαρχιακή  επιτροπή  προτείνουμε:

  1. Αν είναι δυνατόν  την   απόσυρση των υφιστάμενων χαρτών ώστε να διορθωθούν λάθη και παραλήψεις.
  2. Αν πρακτικά  αυτό δεν είναι εφικτό να   δοθεί περισσότερος χρόνος για την υποβολή των  αντιρρήσεων.
  3. Να γίνει σωστή ενημέρωση    των πολιτών.
  4. Να συσταθεί  άμεσα η  επιτροπή  αξιολόγησης των εκτάσεων ώστε να μη λειτουργήσει ως τροχοπέδη  στις επενδύσεις  στον τουριστικό, στο γεωργικό και τον  κτηνοτροφικό τομέα.
  5. Να γίνεται χωρίς κόστος η  υποβολή των  αντιρρήσεων.

Το επόμενο διάστημα  θα πραγματοποιήσουμε   επαφές  με τους εμπλεκομένους φορείς,   θα γίνουν συζητήσεις με τους πολίτες και  θα   παρθεί οποιοδήποτε πρωτοβουλία απαιτηθεί  ώστε ο απλός   κόσμος  του Ρεθύμνου να μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την δυσκολία

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ