ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Να σταματήσει η δίωξη της Ελένης Ιωαννίδου, Διευθύντριας της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου»

0

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου στηρίζει την Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Ελένη Ιωαννίδου, που έπραξε το ιατρικώς αυτονόητο για την ασφάλεια των ασθενών της. Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου δεν υπήρχε για ακόμα μια φορά ειδικός γιατρός σε εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, επομένως αποφάσισε ο εφημερεύων παθολόγος να μείνει στα Επείγοντα και η Παθολογική κλινική να μη δέχεται νέα περιστατικά.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αντί ν΄ αντιληφθεί την αγωνία των γιατρών που έχουν εξουθενωθεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αντί να φροντίσει για τη στελέχωση του Τμήματος, αντί να συμπορευτεί με τους γιατρούς, επέλεξε ν΄ αντιδράσει με αυταρχισμό. Κίνησε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της κυρίας Ιωαννίδου!

Πρόκειται για μια αδιανόητη ενέργεια, εν μέσω πανδημίας, που προσβάλει το σύνολο των γιατρών του ΕΣΥ. Για το λόγο αυτό 16 γιατροί του Νοσοκομείου υπέβαλαν αμέσως στο Διοικητή τις παραιτήσεις τους και άλλοι 47 κατέθεσαν κείμενο με συντριπτικά ερωτήματα προς τη Διοίκηση που συμπεριφέρεται με προκλητικό και εκδικητικό τρόπο.

Καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου καθώς και το Συμβούλιο του Νοσοκομείου να αντιληφθούν την αδιέξοδη πορεία στην οποία οδηγεί η ενέργεια της πειθαρχικής δίωξης και να τη σταματήσουν καθώς και να κατανοήσουν την αγωνία και την άνσιη μάχη  των νοσοκομειακών γιατρών να στηρίξουν το σύστημα υγείας της χώρας με τις δικές τους δυνάμεις, χωρίς ουσιαστική στήριξη από την Κυβέρνηση. Να μη γίνουν αποδεκτές οι παραιτήσεις των γιατρών που σε ένδειξη αλληλεγγύης τις κατέθεσαν στη διοίκηση του νοσοκομείου και να αποκλιμακωθεί η ένταση που δεν εξυπηρετεί το δημόσιο σύστημα υγεία σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο.

Καλούμε τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, καθώς και τον Υπουργό Υγείας να παρέμβουν ώστε να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία εναντίον της Διευθύντριας της Παθολογικής.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ καθώς και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ρεθύμνου να στηρίξουν την διωκόμενη γιατρό, να παύση η δίωξή της και να απαιτηθεί προς κάθε κατεύθυνση η έμπρακτη ενίσχυση του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Σε συνεργασία με το σωματείο των νοσοκομειακών γιατρών του Ρεθύμνου, εφόσον δεν σταματήσει η δίωξη, θα προχωρήσουμε σε πολύμορφες δράσεις στήριξης της γιατρού.

Απαιτούμε κάλυψη όλων των αναγκών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Στήριξη με στελέχωση όλου του απαραίτητου υγειονομικού και ιατρικού προσωπικού του συστήματος υγείας από την Κυβέρνηση

Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους!!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ