ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δύσκολη η «επόμενη ημέρα» για τους ανθρώπους των ξενοδοχείων

0

«Η επόμενη ημέρα δεν είναι εύκολη ούτε για τους εργοδότες, ούτε για τους εργαζόμενους». Αυτό τόνισε, μιλώντας στην διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις», την οποία διοργάνωσε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), ο κ. Δημήτρης Βαλέργας, Director of Human Recourses Manager  / T & G Daskalantonakis & Hines Group.

Τις  αλλαγές που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στα ξενοδοχεία και πώς αυτά θα επαναλειτουργήσουν μέσω των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του ειδικού σήματος Health First ανέλυσαν κορυφαία στελέχη του τουριστικού κλάδου στα πλαίσια της συγκεκριμένης διαδικτυακής συζήτησης.

Κοινό συμπέρασμα από τον διάλογο, στον οποίο συμμετείχαν διακεκριμένα στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου, ήταν πως το 2020 θα είναι μια δύσκολη χρονιά τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και για τους εργαζόμενούς τους, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε καινοφανείς συνθήκες υγειονομικής λειτουργίας, σε μειωμένη ζήτηση και σε διαφορετικά επιχειρηματικά πρότυπα. Εντούτοις, εξέφρασαν τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους για το 2021, τονίζοντας παράλληλα τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει η εκπαίδευση αλλά και η σωστή πιστοποίηση των εργαζομένων και των διαδικασιών αντίστοιχα.

Τις δυσκολίες που θα έχει για τους εργαζόμενους του ξενοδοχειακού κλάδου η επανεκκίνηση ασπάστηκε και ο κ. Δημήτρης Βαλέργας, Director of Human Recourses Manager  / T & G Daskalantonakis & Hines Group, ο οποίος είπε τα εξής: «Η επόμενη ημέρα δεν είναι εύκολη ούτε για τους εργοδότες, ούτε για τους εργαζόμενους. Με την επαναφορά των πτήσεων όμως και το άνοιγμα των συνόρων των Βαλκανικών χωρών εκτιμώ ότι θα υπάρξουν αρκετές «last minute» κρατήσεις, βοηθώντας τα εποχικά καταλύματα να ανακτήσουν μέρος της ζήτησης» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο στα αστικά ξενοδοχεία η ανάκαμψη θα είναι λίγο πιο αργή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κυρίου Βαλέργα θα ανοίξει φέτος περίπου το 60% των εποχικών καταλυμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανεργία στον κλάδο. Ακόμα όμως και οι εργαζόμενοι που θα καταφέρουν αν απασχοληθούν, θα κληθούν να το κάνουν με μειωμένες αποδοχές κατά 20-25% σύμφωνα με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ