ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Creta Farms: Ραντεβού στα δικαστήρια έδωσαν τα αδέλφια Δομαζάκη

0

Προηγήθηκε η απόφαση του Κωνσταντίνου Δομαζάκη να σηκώσει το γάντι στην κίνηση της διοίκησης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας να καταθέσει μήνυση εναντίον του

Στα δικαστήρια οδηγείται η ενδοοικογενειακή διαμάχη των αδελφών Δομαζάκη για την Creta Farms, μετά την απόφαση του Κωνσταντίνου Δομαζάκη να σηκώσει το γάντι στην κίνηση της διοίκησης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας να καταθέσει μήνυση εναντίον του.

Ο εκ των βασικών μετόχων και μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να αντιπαρατεθεί με τη διοίκηση της Creta Farms, της οποίας ηγείται ο αδελφός του Μάνος Δομαζάκης στις αίθουσες των δικαστηρίων, και να αντικρούσει τις καταγγελίες που του αποδίδονται, μεταξύ άλλων, για απάτη και παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού όταν ήταν ακόμη ενεργός στην εταιρεία.

Ειδικότερα ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, εκ των βασικών μετόχων και μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms, δηλώνει:

«Σχετικώς με το από 18 Σεπτεμβρίου 2019 δελτίο Τύπου της εταιρείας ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ επισημαίνω τα εξής:

Καλωσορίζω τις δικαστικές ενέργειες της σημερινής διοίκησης της εταιρείας εις βάρος μου και ανυπομονώ να βρεθούμε ενώπιος ενωπίω στις δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να αποκαλυφθεί κάθε πράξη ή παράλειψη που οδήγησε την εταιρεία στην σημερινή κατάσταση, ώστε να αποδοθούν ευθύνες. Άλλωστε, έχω ο ίδιος προ πολλού και με πλείστες ενέργειες απευθυνθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές και αναμένω την κρίση τους.

Δεν μπορώ να μην επισημάνω για ακόμα μια φορά ότι η επιτάχυνση της κατάρρευσης της εταιρείας συνδέεται άρρηκτα με την απομάκρυνσή μου από την Διοίκηση. Μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες το διοικητικό σχήμα που διαχειρίζεται τις τύχες της εταιρείας πέτυχε το ακατόρθωτο. Να μηδενιστούν αποθέματα αξίας 16 εκατ. ευρώ και η Creta Farms από 30% μερίδιο αγοράς να έχει σήμερα 0% και να εξαφανιστούν τα προϊόντα της από την αγορά και τα ράφια.

Αντί να απολογηθούν όμως για την καταστροφή που προκάλεσαν επαίρονται ότι έκαναν αγωγές και μηνύσεις. Έτσι θεωρούν ότι θα παραπλανήσουν για μια ακόμα φορά τους μετόχους, τους πιστωτές και τους προμηθευτές της εταιρίας. Έτσι πιστεύουν ότι, μηρυκάζοντας περί τη διαμάχη των δύο αδελφών και την ευθύνη του ενός που χρηματοδοτούσε την εταιρεία από δικά του κεφαλαία, θα αποπροσανατολίσουν και θα κερδίσουν χρόνο ώστε να ολοκληρώσουν την καταστροφική τους πορεία.

Δεν έχουν το ελάχιστον ίχνος αίσθησης ευθύνης ούτε την ύστατη ώρα. Παίζουν με το μέλλον της εταιρείας παζαρεύοντας επί μέρες ακόμα και την ενεχυρίαση των μετοχών του βασικού υπαίτιου και μετόχου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, όταν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση και να διευκολυνθεί η είσοδος επενδυτή.

Δυστυχώς γι' αυτούς ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο και τη Δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουν ότι η Creta Farms είναι πολύ παραπάνω από πρόσωπα και αντιπαλότητες και θα όφειλαν όλοι να την προστατεύουν, και όχι να τη διασύρουν, μέσω καλοπληρωμένων από την ίδια την εταιρεία, εκτελεστικών γραφείων «δημοσίων σχέσεων».

Είναι η παρακαταθήκη μου και ο μόχθος μου, αλλά είμαι έτοιμος, όπως δήλωσα από την πρώτη στιγμή που χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχθηκα κάθε πρόταση των πιστωτριών τραπεζών, με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον και τη διάσωση των θέσεων εργασίας, να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στη σωτηρία της.

Συναίνεσα σε κάθε σχεδιασμό προς το συμφέρον της εταιρείας και αναζήτησα με επιτυχία στρατηγικό επενδυτή για την κεφαλαιακή ενίσχυση, δηλώνοντας ότι είμαι έτοιμος να διευκολύνω την είσοδο του επόμενου βασικού μετόχου που θα την προστατέψει και θα την οδηγήσει εκ νέου στην κορυφή. Αναμένω και ευελπιστώ ακόμα και την ύστατη στιγμή οι σημερινοί διοικούντες να βάλουν για μια και μοναδική φορά το καλό της εταιρείας πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον».

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών, στο πλαίσιο της διαδικασίας εξεύρεσης νέου στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη διάσωσης της Creta Farms, η οποία ταλανίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ