ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έτρεξαν για τον Βαγγέλη

0

Με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και συγκινημένοι, γύρισαν τα μέλη του Συλλόγου μας, που ταξίδεψαν στα Ιωάννινα με αφορμή τον 11ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων( 17/09/2017), στον οποίο αγώνα έλαβαν μέρος εις μνήμην του τέκνου της πόλης μας ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ, που έπεσε θύμα bulling, όπως όλοι γνωρίζουμε το 2015, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση σαφές μήνυμα anti-bulling.

Το πρωί της προηγούμενης μέρας, τα μέλη του Σ.Δ.Υ.Ρ. και κάποιοι συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου Βαγγέλη τέλεσαν τρισάγιο στον τόπο που αναβρέθηκε η σωρός του...

Σαν Σ.Δ.Υ.Ρ. δεν ξεχνάμε το γεγονός και γι΄αυτό πρόθεσή μας είναι κάθε χρόνο, αντιπροσωπεία του συλλόγου μας να λαμβάνει μέρος στον αγώνα που γίνεται στα Ιωάννινα, όπως επίσης και να αφιερώσουμε στη μνήμη του, έναν από τους επόμενους αγώνες που θα διοργανώσουμε στην πόλη μας.

Σε έναν άρτια οργανωμένο και απόλυτα επιτυχημένο από την άποψη των συμμετοχών αγώνα και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, 1.100 αθλητές βρέθηκαν στην εκκίνηση για τον αγώνα των 30 χλμ., 450 για τον αγώνα των 10 χλμ., 65 για τα 30 χλμ. δυναμικό βάδην και την προηγούμενη ημέρα 500 για τα 5 χλμ.καθώς και άτομα που έλαβαν μέρος στον αγώνα Αμέα και μαμάδες για τον αγώνα " μαμά-καρότσι "...

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννίνων και την υποστήριξη τοπικών φορέων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων οι αθλητές έπου λαβαν μέρος έβαλαν σαν κύριο στόχο την προβολή της Λίμνης Παμβώτιδας, ως πηγή έμπνευσης και μοχλό τουριστικής ανάπτυξης με όχημα τον αθλητισμό, την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του εθελοντισμού.

Η ατμόσφαιρα στην παραλίμνια περιοχή ήταν γιορτινή, με εκατοντάδες Γιαννιώτες και επισκέπτες να λαμβάνουν θέσεις κατά μήκος της διαδρομής, χειροκροτώντας την προσπάθεια των αθλητών που έτρεξαν, και βίωσαν μια ακόμη δυνατή εμπειρία, ενώ απόλαυσαν υπέροχες εικόνες.

Περισσότεροι από 200 εθελοντές βρέθηκαν σε όλη την διαδρομή των 30 χλμ., προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους αθλητές στους σταθμούς τροφοδοσίας, αλλά και να τους εμψυχώσουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους προς τον τερματισμό..

Οι αθλητές του συλλόγου μας έτρεξαν στους αγώνες, φορώντας T-shirt του Σ.Δ.Υ.Ρ. που έγραφε: " δε σε ξεχνούμε.... Βαγγέλη Γιακουμάκη, ....το οποίο είχε τυπωθεί ειδικά για την περίπτωση.

Το πρωινό της επομένης μέρας τα μέλη του συλλόγου μας συνάντησαν το Δήμαρχο Ιωαννίνων Κο Θωμά Μπέγκα, αντάλλαξαν δώρα ( από την πλευρά του Δήμου Ρεθύμνου ο Αντιδήμαρχος - υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Κος Λαχνιδάκης Δ.. διαβίβασε τα χαιρετίσματα του Δημάρχου ) και ξεκίνησαν μιά πρώτη συζήτηση για τη στενότερη συνεργασία στον αθλητικό τομέα μεταξύ των δύο πόλεων.

Οι συμμετοχές των αθλητών του συλλόγου μας είναι:

Α) ΑΓΩΝΑΣ 30 χλμ.

ΛΑΧΝΙΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 2ώ, 18΄, 09΄΄

ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 2ώ, 38΄, 31΄΄

ΡΑΠΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ 3ώ, 09΄, 19΄΄

Β) ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΗΝ 30 χλμ

ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 4ώ, 38΄, 02΄΄

Γ) ΑΓΩΝΑΣ 10χλμ

ΠΕΛΑΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 54΄,18΄΄

ΓΑΛΑΓΚΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 1ώ,17΄,45΄΄

Δ) ΑΓΩΝΑΣ 5 χλμ.

ΜΑΚΡΗ ΜΑΙΡΗ 46΄,35΄΄

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ