ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Πανηγυρική έναρξη για το 19ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

0

Αν και τα δύο προηγούμενα χρόνια η πανδημία δεν επέτρεψε στην ομάδα των Πλευριανών «Στραβά Κουλούκια» να οργανώσουν το παιχνίδι ως νικητές του κυνηγιού του 2020, η συμπλήρωση 20 ετών από το 2003, που ξεκίνησε το κυνήγι στην έδρα του τότε Δήμου Γεροποτάμου, ήταν μια καλή ευκαιρία για «πανηγυρική» επιστροφή, με σειρά επετειακών εκδηλώσεων.

Έτσι το βράδυ της Δευτέρας στο Στέκι Περάματος η ομάδα «Στραβά Κουλούκια» έκανε την έναρξη της φετινής «κυνηγετικής περιόδου» με μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση – αναδρομή στα παιχνίδια που παίχτηκαν από το 2003 έως το 2020, βραβεύοντας επίσης τους ανθρώπους που έμπρακτα στήριξαν αυτό το παιχνίδι και κατέστησαν την διοργάνωση του ως μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες και σημαντικές για τον τομέα πολιτισμού του Μυλοποτάμου.

Η ομάδα «Στραβά Κουλούκια» με αφορμή το επετειακό κυνήγι βράβευσε τον πρώην Δήμαρχο Γεροποτάμου κ. Βαγγέλη Μαυρομάτη επί δημαρχίας του οποίου ξεκίνησε αυτός ο θεσμός καθώς και τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινο για την επιτυχή συνέχεια. Βραβεύθηκαν επίσης οι πρώην υπεύθυνοι πολιτισμού του πρώην Δήμου Γεροποτάμου αείμνηστη Μαριάννα Πολυμίλη (το βραβείο παρέλαβε ο εν ζωή σύζυγος της εκλιπούσης, κ. Τάκης Πολυμίλης) και η πρώην Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Λαγουδάκη, η οποία εκτός της θητείας της τα έτη 2007-2010, συμμετείχε και πριν στην επιτροπή πολιτισμού του Δήμου Γεροποτάμου και ακολούθως του Δήμου Μυλοποτάμου ενώ οι διοργανωτές τόνισαν πως η ιδέα του κυνηγιού στο Πέραμα ήταν δική της. Βραβεύθηκε ακόμα ο Πρώην Υπεύθυνος Πολιτισμού του Δήμου Μυλοποτάμου και πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος, για την καθοριστική του συμβολή στην εξέλιξη και παγίωση του θεσμού καθώς και η Ενδυματολόγος και Σκηνοθέτης κ. Καλλιόπη Τσιμπισκάκη, η οποία ήταν από τους πρωτεργάτες και θεμελιωτές του παιχνιδιού τα πρώτα χρόνια και βασικό μέλος των επιτροπών πολιτισμού των δύο Δήμων. Οι διοργανωτές, βράβευσαν δικαιωματικά την δημοσιογράφο κ. Αθηνά Πετρακάκη (απουσίαζε λόγω ασθενείας και το βραβείο παρέλαβε η κόρη της Εύη Μαθιουδάκη) και την πεπειραμένη «κυνηγό» κ. Πόπη Τόκταμη, οι οποίες ως μέλη της ομάδας «Το Σόι μας» οργάνωσαν τα τρία πρώτα παιχνίδια του Περάματος, συμβάλλοντας ακολούθως με την συμμετοχή τους σε όλη την 20ετία που συμπληρώνεται φέτος. Τέλος βραβεύθηκε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Τάλως FM» για την 20ετή συμβολή του στην επιτυχία του παιχνιδιού και το βραβείο παρέλαβε ο ιδιοκτήτης του κ. Μανώλης Σκλαβουνάκης. 

Την εκδήλωση παρουσίασαν τα ηγετικά στελέχη της ομάδας Γιάννης Ορφανάκης και Μανώλης Κυδωνάκης. 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Αμέσως μετά την εκδήλωση, εγκαινιάστηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Περάματος, η έκθεση με όλους τους γρίφους, τα παιχνίδια, τους θησαυρούς και τις αφίσες που συνθέτουν «το ιστορικό παζλ» της 20ετίας του θεσμού.

Το υλικό αυτό ανά παιχνίδι, ψηφιοποιήθηκε και υπάρχει επίσης αναρτημένο στην ιστοσελίδα https://stravakouloukia.gr

Το 19ο κυνήγι θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου θα διεξαχθεί το τριήμερο 3-4 και 5 Φεβρουαρίου και οι διοργανωτές έχουν μεταξύ άλλων πολλές εκπλήξεις και δραστηριότητες για τις συμμετέχουσες ομάδες με διαδικτυακό παιχνίδι, ραδιοφωνικές εκπομπές και χορούς! Θέμα τους: STRAV DΞ KOYLOYK THE GAS COMPANY !

Επίσης οι κυνηγοί υπογράφουν ψήφισμα για την δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μυλοποτάμου στο Πέραμα και προσφέρουν βιβλία παιδικά και νεανικά για τις βιβλιοθήκες των σχολείων της περιοχής καθώς αφιερώνουν το σύνολο του φετινού κυνηγιού στην παιδεία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΦΩΤΟ ΑΣΤΟΡΙΑ – ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΑΣΗΣ ΠΕΡΑΜΑ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ