ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Μάνος Γοργοράπτης στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του

0

Επτά χρόνια παρουσίας από το Μάνο Γοργοράπτη στην έρευνα και δημοσιοποίηση της μικροϊστορίας του τόπου μας, μέσα από διηγήσεις Ρεθεμνιωτών που άφησαν το προσωπικό τους αποτύπωμα στη ζωή του Ρεθύμνου, έδωσαν ακόμα ένα σπουδαίο έργο που ήδη βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία της πόλης μας.

Τον τρίτο κατά σειρά τόμο της σειράς «Ρέθεμνος: Σημεία των καιρών», παρουσίασε ο Μάνος Γοργοράπτης την περασμένη Τετάρτη το βράδυ (28/07) στο Δημοτικό Κήπο, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη και του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης και πλήθος κόσμου που έφτασε στον κήπο προκειμένου να παρακολουθήσει την πρωτότυπη εκδήλωση.

Το βιβλίο παρουσίασαν η αρχαιολόγος Ειρήνη Γαβριλάκη και οι δημοσιογράφοι Μανούσος Κλάδος και Αθηνά Πετρακάκη, ενώ συμμετείχε με θεατρικό δρώμενο το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου, με τους Γεωργία Γαλλιάκη, Αντώνη Μανωλούδη και Άννα Σταφυλάκη, με κείμενο που έγραψε ειδικά για την εκδήλωση η Αθηνά Πετρακάκη. Την εμψύχωση της ομάδας και τα κοστούμια έκανε η Πόπη Τσιμπισκάκη, ενώ συντονιστής της βραδιάς ήταν ο δημοσιογράφος Στέλιος Ζερβός.        

Στη βιβλιοπαρουσίαση επίσης παρευρέθηκε η εγγονή του δημάρχου Τίτου Πετυχάκη, Ειρήνη Μπιμπίρη - Παναγιωτάκη που παρέδωσε στο δήμαρχο Ρεθύμνου το βραβείο «Εμμανουήλ Μπενάκης» της Ακαδημίας Αθηνών με το οποίο βραβεύτηκε το 1945 ο δημοτικός κήπος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ